Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproape 550 de elevi au absentat la simularea Evaluării Naționale

* dintre aceștia, 164 elevi nu au putut susține simularea pentru că școlile la care învață sunt în carantină ca urmare a depistării de cazuri Covid-19 * în premieră, la proba desfășurată ieri, cea de Limba română, subiectele au fost inspirate din testele internaționale PISA

 

Elevii de clasa a VIII-a au susținut, ieri, prima probă din cadrul simulării Evaluării Naționale organizate de Ministerul Educației. Este vorba despre proba la Limba și literatura română, testare la care inițial erau așteptați 2.280 de elevi. Așa cum ne-au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brăila, din aceștia, 164 elevi nu au putut susține simularea pentru că școlile la care învață sunt în carantină ca urmare a depistării de cazuri Covid-19. Așadar, din cei 2.116 elevi rămași, 1.732 au fost prezenți și 384 absenți.

În premieră, subiectele de la simularea probei de Limba și literatura română au fost realizate după modelul testelor PISA, după o programă nouă. Subiectele au cuprins 10 pagini, iar elevii au avut de răspuns la mai multe cerințe, unele întrebări fiind de tip grilă. Timpul de rezolvarea a fost de 2 ore. La primul subiect, elevii de clasa a VIII-a au primit două texte, primul fiind din ”Solenoid” de Mircea Cărtărescu, iar al doilea din ”Bulevardele Vieții” de Sanda Golopenția.

Simularea Evaluării Naționale continuă astăzi cu proba la Matematică. Pe 31 martie este programată proba la Limba și literatura maternă, iar pe 16 aprilie vor fi anunțate rezultatele.

Reamintim că notele obținute de elevi la simulările naționale sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste testări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Rezultatele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. Mai trebuie precizat că rezultatele obținute la simulările naționale nu vor fi afișate și nu vor fi făcute publice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii