Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproape 4,8 milioane lei pentru reparaţii la podul de pe Şoseaua de Centură

• contractorul general este o firmă din Galaţi, iar preţul final de atribuire este cu aproximativ 480.000 lei mai mic decât cel estimat • lucrările se vor efectua alternativ, pe jumătate de cale, astfel încât să nu blocheze circulaţia pe pasajul peste calea ferată 

 

Podul peste calea ferată, de pe Şoseaua de centură a oraşului, din zona cartierului Radu Negru intră în reparaţii. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat zilele trecute în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) rezultatul final al selecţiei de oferte pentru atribuirea contractului privind reparaţiile la pasajul CF de pe DN 2B, la km 104+100. Potrivit anunţului, de acest proiect investiţional se va ocupa firma gălăţeană “Lemacons” SRL pentru suma de 4.769.547,27 lei, fără TVA, faţă de 5,248 milioane lei cât a fost valoarea estimată a contractului. De aceşti bani, în linii mari, antreprenorul va executa consolidarea pasajului prin execuţia unei plăci de suprabetonare suplă, cu grosime de minim 8 cm, asigurând un gabarit de minim 7,8 m carosabil şi două trotuare a câte 1m fiecare. De asemenea, vor fi protejate, cu vopseluri speciale, betoanele expuse fenomenelor naturii şi vor fi refăcute hidroizolaţiile. În plus, se va face şi o consolidare a rampei de acces pe pod dinspre oraş. La partea de suprastructură a pasajului de cale ferată lucrările se vor efectua alternativ pe jumătate de cale, astfel încât circulaţia să nu fie oprită pe parcursul reparaţiilor.

Procedura de achiziţie a lucrărilor aferente acestui obiectiv investiţional a fost demarată în luna noiembrie anul trecut, autoritatea contractantă înregistrând două oferte, selecţia adjudecatarului fiind făcută după criteriul “preţul cel mai scăzut”.
Categorie articol: 

Comentarii