Mergi la conţinutul principal

Aproape 4.000 de cărţi funciare au fost eliberate, gratuit, în 2018

• obiectivul este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri şi apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară

 

Aproape 4.000 de cărţi funciare au fost eliberate, gratuit, pentru proprietarii de imobile din judeţul Brăila, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023 (PNCCF), în cursul anului 2018. Lucrările de cadastru general au fost finanţate din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Brăila.

Anul trecut, în judeţul Brăila au fost înregistrate 3.862 de imobile, asta însemnând o suprafaţă de 3.565 de hectare de teren agricol. De asemenea, OCPI Brăila a semnat contracte de finanţare cu 41 de unităţi administrativ-teritoriale, iar 30 dintre acestea au încheiat contracte de prestări servicii de cadastru general. Iată lista UAT-urilor care au încheiat deja contracte: Bărăganul, Chiscani, Ciocile, Cireşu, Dudeşti, Galbenu, Gemenele, Gradiştea, Gropeni, Ianca, Însurăţei, Jirlău, Măraşu, Mircea Vodă, Racoviţa, Râmnicelu, Romanu, Roşiori, Salcia Tudor, Scorţaru Nou, Surdila Găiseanca, Surdila Greci, Şuţeşti, Tichileşti, Tufeşti, Ulmu, Unirea, Victoria, Vişani şi Viziru.

“Totodată, în anul 2018, au fost scoase la licitaţie primele patru UAT-uri din judeţ care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), care prevede înregistrarea sistematică a imobilelor din 660 de comune din toate judeţele ţării. Traian, Vădeni, Măxineni şi Siliştea se numără printre cele 194 de UAT-uri pentru care ANCPI a iniţiat procedura de licitaţie. În prezent, din totalul de 44 de UAT-uri din judeţul Brăila, în 40 se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât şi pe sectoare cadastrale”, se menţionează într-un comunicat de presă emis de OCPI Brăila.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri şi apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. PNCCF este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar şi din fonduri externe obţinute prin Programul Operaţional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanţare poate fi bugetul local.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro