Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproape 10.000 de disponibilizaţi din MAI

Igaş a spus deputaţilor din Comisie că numărul celor care vor trebui să plece din minister este de aproximativ 10.000, iar disponibilizările vor avea loc în următoarele două luni. Întrebat în cadrul căror structuri se vor opera disponibilizările, ministrul Internelor a afirmat că, în urma acestor măsuri, numărul angajaţilor din aparatul central al MAI va scădea, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, sub 1.000. Igaş a adăugat că noile organigrame au fost, în mare parte, aprobate, iar în teritoriu se ştie deja, în mare parte, câţi oameni vor părăsi ministerul.
Traian Igaş a specificat că există bază legală pentru disponibilizarea celor 10.000 de angajaţi ai MAI, atât în baza modificărilor aduse statututului poliţistului, cât şi prin adoptarea unor Hotărâri de Guvern. Oficialul a amintit şi că reducerea normei de hrană la 130 de lei este o măsură temporară, luată pentru luna iunie, iar sumele tăiate urmează să fie recuperate în semestrul al doilea, adăugând şi că cei care rămân în minister după disponibilizări vor beneficia de toate drepturile băneşti acordate prin lege.
De altfel, vicepreşedintele Comisiei de Apărare, George Scutaru, a adăugat că circa 200 de angajaţi ai aparatului central vor fi disponibilizaţi. Totodată, Scutaru a precizat, după audierea lui Igaş, că numărul total de posturi radiate din MAI este de 30.000, însă doar aproximativ 10.000 sunt ocupate efectiv.
Ministrul Internelor, Traian Igaş, a fost audiat, miercuri, de membrii Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, pe tema disponibilizărilor din minister, pe tema aderării la Schengen, precum şi cu privire la cercetarea de către DNA a fostului secretar general din MAI, Laurenţiu Mironescu. La audieri au mai venit Marian Tutilescu, şeful Departamentului Schengen din MAI, şeful DGA Jenică Arion Ţigănaşu, reprezentanţi ai DGIPI, precum şi alţi reprezentanţi ai conducerii ministerului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii