Mergi la conţinutul principal

Aproape 1.000 de unitati brailene trebuie sa se inregistreze la DSVSA, pina pe 27 ianuarie

Carmangeriile, macelariile, centrele de prelucrare lapte, centrele de colectare peste, magazinele de desfacere a pestelui, stupinele si magazinele de desfacere a mierii de albine trebuie sa se inregistreze la Autoritatea Nationala Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), pina pe 27 ianuarie. Cum 27 ianuarie este o zi de simbata, ordinul va intra in vigoare, luni, 29 ianuarie.
O alta categorie care trebuie sa se supuna acestei masuri o reprezinta restaurantele, pizzeriile, cantinele, laboratoarele de cofetarie - patiserie care utilizeaza produse de origine animala, pensiunile turistice, magazinele alimentare, hiper si super market-urile, unitatile cu vinzare on line, unitatile de catering, statiile de spalare si dezinfectie mijloace de transport. Ele se supun insa deja controlului sanitar-veterinar, asa ca inregistrarea lor va fi mai usoara, apreciaza conducerea Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila.
De asemenea, se supun inregistrarii veterinare si activitatile de fabricare a produselor alimentare de origine nonanimala.
Inregistrarea costa intre 100 lei (1 milion de lei vechi) pentru stupine si magazinele de vinzare a mierii si 500 lei (5 milioane de lei vechi) pentru hipermarket-uri.

19 agenti economici au solicitat inscrierea

Vinzarea cu amanuntul impune valorificarea unor cantitati mici de produse, stabilite astfel: carne preparata si produse din carne, pina la 2.000 kg pe saptamina; lapte si produse din lapte, pina la 1.000 kg/saptamina; peste si produse din pescuit, pina la 1.000 kg/saptamina; vinat salbatic si produse din vinat, pina la 300 kg/luna si oua consum, pina la 1.000 bucati/luna.
Pina ieri, la DSVSA Braila au fost depuse 19 solicitari de inregistrare. Ele provin de la 11 centre de prelucrare a laptelui, 2 magazine de desfacere peste, 2 carmangerii, 2 macelarii si 2 laboratoare de cofetarie - patiserie.
Conform unei estimari a DSVSA, la nivelul judetului Braila ar trebui sa se inregistreze aproape 1.000 de unitati, din care: 3 unitati de colectare miere de albine; 190 de unitati de alimentatie publica (restaurante, pizzerii, cantine); 700 de magazine alimentare; 4 hipermarket-uri; 25 de macelarii; 9 carmangerii; 20 de laboratoare de cofetarie - patiserie; 2 firme de catering si 15 centre de prelucrare lapte.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro