Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproape 1.000 de milioane de euro pentru proiecte europene

In cadrul programului comunitar "Invatare pe tot parcursul vietii" Directia Generala Educatie si Cultura din cadrul Comisiei Europene a lansat un apel pentru propuneri de proiecte, care sa se incadreze in acest domeniu, alocind pentru aceasta 961 de milioane de euro. Programul se refera la perioada 2007 - 2013. Candidati eligibili pot fi institutiile de toate tipurile si nivelurile de educatie si formare profesionala situate in una din cele 27 de tari ale Uniunii Europene, Islanda, Liechtenstein, Norvegia sau Turcia.
Fiecare program are anumite termene limita. Programele Comenius si Grundtvig: Mobilitate pentru formare continua - burse de formare in Europa, primul termen: 16 ianuarie 2009, termenele ulterioare: 30 aprilie 2009 si 15 septembrie 2009. Programul Leonardo da Vinci: Mobilitate - inclusiv certificatul de mobilitate Leonardo
Da Vinci - 6 februarie 2009. Programele Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci si Grundtvig: Parteneriate scolare, Comenius: Parteneriate Comenius Regio, Grundtvig: Ateliere - 20 februarie 2009. Leonardo da Vinci: Proiecte multilaterale pe tema transferului de inovatie - 27 februarie 2009. Programul transversal: Activitatea cheie 1 - Vizite de studiu pentru personalul de conducere din invatamint - inspectori, directori, sefi de catedra - 9 aprilie 2009.
Inspectoratul Scolar Judetean, inspectorul Romeo Mocanu, va organiza o reuniune de lucru cu responsabilii de programe comunitare din scoli pe 8 decembrie, in cadrul Festivalului Sanselor Tale, pentru a discuta oportunitatile pe 2009 ale acestui program si pentru a prezenta exemple de buna practica in initierea de parteneriate europene sau burse de formare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii