Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproape 0,6 milioane lei pentru service-ul auto al autosanitarelor de la Ambulanţă

• instituţia vrea să încheie un contract valabil 12 luni pentru reparaţii şi întreţinere pentru toate tipurile de autosanitare din dotarea unităţii

 

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila a deschis în SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) procedura achiziţiei publice de servicii în domeniul service auto pentru propriul parc de maşini, adică 39 de ambulanţe, fiind dispusă să plătească pentru asta maxim 593.500 lei, fără TVA, pentru o perioadă de 12 luni. Contractul este împărţit în 6 loturi, pentru tot atâtea tipuri de autospeciale din componenţa parcului: Volkswagen, Mercedes, Citroen, Fiat, Ford, plus Dacia Logan şi are o valoare estimată între minim 348.062 lei şi maxim 593.455,2 lei fără TVA. Firmele interesate trebuie să constituie o garanţie de participare diferenţiată pe cele 6 loturi: 1.700 lei pentru Volkswagen, 1.700 lei pentru Mercedes, 1.300 lei pentru lotul de maşini marca Citroen, lot 4 Fiat Ducato -250 lei, lot 5 Ford - 300 lei şi, în fine, 400 lei pentru ultimul lot, cel de autospeciale marca Dacia Logan.

De asemenea, companiile care vor să participe la această procedură trebuie să prezinte lista principalelor prestări de servicii efectuate în ultimii 3 ani, conţinând valori, perioade de prestare, beneficiari, indiferent dacă aceştia din urmă sunt autorităţi publice sau clienţi privaţi. Pentru atribuirea acestui contract, gândit ca un acord cadru valabil 12 luni, Ambulanţa merge pe varianta “cererii de oferte - procedura simplificată, într-o singură etapă” cu unic criteriu de selecţie “preţul cel mai scăzut”. Potrivit anunţului publicat în sistem, documentele aferente procedurii se obţin din SEAP, iar data limită de depunere a ofertelor expiră luni, 23 ianuarie, ora 15.00, instituţia brăileană sperând ca cel târziu până în februarie să finalizeze partea de evaluare a ofertelor primite.

De punctat că în anii trecuţi, contractul a fost împărţit între mai multe firme, printre care “ADA Motors”, “APAN Cars” şi “Autoestima Service”, în timp ce piesele de schimb erau cumpărate, la un moment dat, de la o companie din Braşov.

Reamintim că în 2015 şi 2016, Serviciul de Ambulanţă Brăila s-a aflat în mijlocul unui întreg scandal pe tema service-ului auto pentru propriul parc de autosanitare, după ce a fost făcut public faptul că unele dintre maşini erau reparate doar pe hârtie şi că se făceau “jonglerii” financiare şi cu piesele de schimb care se montau pe maşini. Toate acestea, pe fundalul unor suspiciuni cu privire la licitaţii trucate pentru atribuirea contractelor de service auto pentru maşinile SAJ Brăila. Cu toate acestea nici până la acest moment nu s-a dat vreo soluţie în dosarul penal deschis cu privire la aceste aspecte. 
Categorie articol: 

Comentarii