Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

APIA lucrează în weekend pentru a primi cererile de subvenţie la ovine/caprine

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judeţean Brăila a anunţat că lucrează şi pe perioada weekendului pentru a înregistra cererile de subvenţie din partea crescătorilor de ovine/caprine, dat fiind faptul că termenul limită de depunere a solicitărilor expiră miercuri, 15 iunie. "Pentru a veni în sprijinul crescătorilor de ovine/caprine, Centrul Judeţean Brăila al APIA va asigura personal pentru primirea cererilor şi în zilele de 11,12 şi luni 13 iunie, în intervalul orar 8.00 - 16.00", a precizat Daniela Militaru, directorul executiv al APIA Brăila adăugând că, până la această dată, s-a înregistrat un număr de 650 cereri, comparativ cu 1.450 de solicitări estimate a fi primite până la data limită.
Pentru a beneficia de prima pe cap de animal pentru ovine/caprine, solicitantul trebuie să se prezinte cu o copie a actului de identitate, dovada înscrierii în evidenţa APIA şi dovada contului bancar (extras de cont).
Prima pe cap de animal se acordă pentru femelele ovine şi/sau femelele caprine care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
efectivul din exploataţie să fie de minimum 50 de capete de femele ovine/25 de capete de femele caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la data de 31 martie a anului în care se face solicitarea primei. De asemenea, trebuie ca efectivul de animale să fie înscris în Registrul naţional şi să fie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere, până la data de 31 august 2011.
Este important de menţionat că şi în anul 2011, dacă în urma verificărilor se constată diferenţe între numărul animalelor solicitat la plată şi numărul animalelor determinate (eligibile), se aplică reduceri sau excluderi de la plată.
În situaţia în care raportul dintre numărul de animale cu nereguli şi numărul de animale determinat este mai mare de 50%, solicitantul este exclus de la plată pentru anul în care se face solicitarea primei pe cap de animal.
Categorie articol: 

Comentarii