Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

APIA invită crescătorii de oi să depună cereri şi în week-end

Conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat în mod expres, ieri, că solicitanţii pot depune cereri la APIA, Centrul Judeţean Brăila, şi în zilele de 22, 23 şi 24 mai.

APIA Brăila reaminteşte crescătorilor de ovine/caprine că termenul limită pentru a solicita Plata Naţională Directă Complementară pentru sectorul zootehnic este 31 mai 2010.

Pentru a beneficia de prima pe cap de animal pentru ovine/caprine, producătorul trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Astfel, efectivul din exploataţie trebuie să fie de minimum 50 capete ovine femele, respectiv 25 capete caprine femele, vârsta acestora fiind de cel puţin un an până la data de 31 martie 2010.

Totodată, efectivul pentru care se solicită prima trebuie să fie identificat şi înregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor la data depunerii cererii şi trebuie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în solicitare, în perioada 1 iunie - 31 august 2010.

Este important de menţionat că, începând cu anul 2010, dacă în urma verificărilor se constată diferenţe între numărul animalelor solicitat la plată şi numărul animalelor eligibile, se aplică reduceri sau excluderi de la plată.

Menţionăm că până la această dată au depus cereri 500 de crescători, reprezentând 37 % din numărul total de potenţiali beneficiari.
Categorie articol: 

Comentarii