Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

APIA eliberează adeverinţe pentru crescătorii de animale

• este vorba despre beneficiarii plăţilor privind bunăstarea animalelor

 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat că îi aşteaptă la sediile din teritoriu pe beneficiarii Măsurii 215 - Plăţi privind bunăstarea animalelor (pentru anul de cerere 2016), care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, având astfel nevoie de adeverinţe pentru a se putea adresa instituţiilor bancare şi non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.

Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2016, pentru Măsura 215 - Plăţi privind bunăstarea animalelor, pentru pachetul Porcine sau pentru pachetul Păsări.

De asemenea, prin adeverinţă se confirmă valoarea care reprezintă 70% din suma aferentă cererii de plată minus valoarea adeverinţei/adeverinţelor eliberate anterior acestei date.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în actul eliberat fermierului. În baza adeverinţelor eliberate de APIA, banca trebuie să respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăţilor directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăşi robor 6m  maxim 2,5%, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%.

Lista actualizată a instituţiilor bancare şi non-bancare cu care APIA are încheiate va fi postată pe site-ul instituţiei.
Categorie articol: 

Comentarii