Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Apeluri în «valuri» la Ambulanţă în mini-vacanţa de Crăciun

• cele mai aglomerate zile pentru personalul medical de la SAJ Brăila au fost 22, 24 şi 26 decembrie, când numărul solicitărilor a depăşit media obişnuită de 120 chemări pe zi • în schimb, pe 23 decembrie şi în ziua de Crăciun, brăilenii au fost ceva mai cumpătaţi la mâncare şi alcool

 

Mini-vacanţa de Crăciun a trecut, iar brăilenii se pregătesc să sărbătorească Revelionul. Totuşi, cu cât mai “lacomi” au fost la mâncare şi alcool în zilele libere, cu atât a crescut numărul solicitărilor la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila.Totuşi, există o deosebire la această mini-vacanţă faţă de celelalte perioade de sărbători de până acum. Dacă în trecut, numărul solicitărilor creştea uşor, “explodând” în zi de mare sărbătoare, în mini-vacanţa aceasta de Crăciun, angajaţii SAJ au avut parte ba de o zi aglomerată, ba de una normală. Ca o introducere, într-o zi obişnuită, numărul chemărilor nu depăşeşte 110-120 pe zi.

Sâmbătă, în prima zi de mini-vacanţa de Crăciun, s-au înregistrat 157 de solicitări la Ambulanţă, din care 16 pacienţi au prezentat colici abdominale şi biliare, alţi 6 au consumat alcool peste măsură, iar ca exemplu de cazuri deosebite, o femeie de 61 de ani din satul Tătaru, comuna Dudeşti, şi-a pus capăt zilelor. Cel care a găsit-o şi a sunat după ajutor a fost chiar soţul ei, însă la sosirea echipajului medical, femeia era deja moartă. Tot în aceeaşi zi, a mai avut loc o tentativă de suicid. Apoi, ziua de duminică, 23 decembrie, a fost una obişnuită la SAJ Brăila, căci numărul chemărilor a fost de doar 118. Dintre aceştia, 13 persoane au solicitat ambulanţa din cauza colicilor abdominale şi biliare, iar 3 apeluri au fost pentru etilici. În Ajunul Crăciunului, s-au înregistrat cele mai multe solicitări la Salvare din această perioadă: 160. Dintre acestea, 18 apeluri au fost pentru colici abdominale, iar alţi patru brăileni au pierdut numărul paharelor de alcool şi li s-a făcut rău. Ziua Crăciunului a fost liniştită, dacă putem spune aşa, căci numărul chemărilor s-a încadrat în limita normalului. 120 de apeluri s-au înregistrat la dispecerat, din care 21 pentru persoane care au mâncat prea multe bunătăţi de pe masa îmbelşugată. Alte 7 persoane au avut nevoie de echipaje medicale din cauza consumului de alcool peste măsură. Tot pe 25 decembrie, a mai avut loc o tentativă de suicid, iar o altă persoană a fost muşcată, surprinzător, de un liliac. Cea de-a doua zi a Crăciunului a înmulţit, din nou, apelurile la SAJ, 150 la număr. Dintre acestea, 17 au fost pentru colici abdominale, iar 6 pentru etilism.

 
Categorie articol: 

Comentarii