Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Apelul disperat al unei mame

• Iuliana Ţigănuş are 44 ani şi este mămica unei fetiţe de 7 ani • în 2012, la scurt timp după naşterea copilului, a fost diagnosticată cu cancer la sân • a reuşit să se recupereze după un an, dar boala a recidivat în 2018 • Iuliana se teme că nu îşi va mai putea strânge fetiţa în braţe, singura ei şansă de vindecare fiind o intervenţie chirurgicală la un spital din Turcia • costurile operaţiei sunt uriaşe, însă noi o putem ajuta pe Iuliana să iasă învingătoare din lupta cu boala

 

“Mami, dacă ne desparte cineva, te voi căuta până te voi găsi!”.

Cuvintele acestea ar sfâşia inima oricărei mame privindu-şi copilaşul pe care nu ştie dacă o să-l poată vedea crescând! Deşi spera să nu le audă vreodată, aceste cuvinte au lovit în sufletul Iulianei Ţigănuş, o profesoară de geografie din Brăila, mămica unei fetiţe de 7 ani. Prietenii spun despre ea că este genul ăla de om pe care dacă îl pui la rană te vindecă negreşit. Numai că, din păcate, pe ea însăşi nu se poate vindeca! În modestia ei a ţinut în secret faptul că suferă de cancer, boală cu care se luptă de ani de zile şi care acum e în fază foarte avansată. Însă şanse de vindecare există! Slavarea ei vine de la un spital din străinătate, în primă fază ea având nevoie urgentă de 17.000 euro pentru a putea pleca în Turcia.

După ani de suferinţă în tăcere, Iuliana a prins curaj să ceară ajutor! Vă îndemnăm să îi citiţi povestea.

 

Coşmarul a început în urmă cu şapte ani

Iuliana Ţigănuş, în vârstă de 44 ani, predă geografia de 20 de ani, în prezent fiind profesoară la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny”. Îşi iubeşte meseria şi elevii, venind mereu cu drag la ore. Calvarul ei a început în anul 2011, imediat după aducerea pe lume a fetiţei ei, acum în vârstă de 7 ani.

“O alăptam şi am descoperit un nodul la sânul drept. Am făcut tot felul de investigaţii şi am plecat la Bucureşti. Aici nu au fost siguri de diagnostic, dar eu am solicitat masectomie, în cazul în care descopereau că poate fi un nodul malign. Am fost operată în februarie 2012. A fost un carcinom intraductal invaziv, iar sânul a fost extirpat. Îmi amintesc şi acum că la externare venise soţul cu fetiţa, care avea 10 luni şi jumătate, mergea în picioruşe, dar nu mă cunoştea. Mă uitase, mititica...”, îşi începe povestea Iuliana.

După intervenţia chirugicală au urmat opt serii îngrozitoare de chimioterapie. După  un an de chin, lucrurile păreau să se rezolve pentru tânăra mămică. A urmat în continuare tratamentul indicat de medici şi a mers periodic la controale. Tot în urma unui control de rutină, în 2017, s-a descoperit că pe cicatricea sânului operat a apărut un alt nodul. Iar rezultatele ecografiei au arătat lucrul de care Iulianei îi era cel mai teamă: cancerul a recidivat.

A luat-o din nou de la căpăt. A plecat la Bucureşti, a fost spusă unei noi operaţii, însă de această dată medicii au stabilit că trebuie să urmeze 25 de şedinţe de radioterapie şi apoi poate sta liniştită. Din păcate, tratamentul nu a dat rezultate, Iuliana simţindu-se din ce în ce mai rău. În 2018, profesoara de geografie resimţea dureri de oase. Şi cum un rău pare să nu vină niciodată singur, în urma unei investigaţii de specialitate a primit diagnosticul crunt: metastaze la oase (coloană, bazin, vertebre, craniu) şi noduli la ficat şi plămâni.

 

Şansa de vindecare vine din Turcia

Însă, deşi soarta a lovit-o din nou, Iuliana nu se dă bătută! E hotărâtă să lupte până la capăt şi să învingă, din nou, boala.

“Eu sunt o luptătoare, pentru ca ţelul meu este să îmi vad fetiţa crescând, să ştiu ca are mamă, omul cel mai scump pentru orice fiinţă pe pământ. M-a întrebat într-o zi «Mama, tu ai cancer?» Nu mă aşteptam să întrebe aşa ceva! I-am răspuns ca nu am eu aşa ceva şi am văzut cum a răsuflat uşurată (...). Oameni frumoşi şi cu suflet mare, vă spun din inimă, vreau să trăiesc, să fiu alături de fetiţa mea, să o sprijin, aşa cum îi promit mereu. Ajutaţi-ne! Vreau să îmi închei povestea cu ceva frumos, dar care te pune pe gânduri, ceva rostit tot de Măriuca mea, fata bălaie cu ochii albaştri de înger: «MAMA, dacă ne desparte cineva, te voi căuta până te voi găsi»“, îşi încheie povestea, optimistă, Iuliana.

Şansa de vinecare a dascălului brăilean vine din partea spitalului Medipol Mega Hospital Complex din Turcia, însă costurile tratamentelor se ridică la suma de 150.000 euro, mult prea mult pentru puterile financiare ale familiei. Pentru început însă, are nevoie de 17.000 euro, sumă necesară pentru a pleca la clinica din străinătate.

Am demonstrat-o de atâtea şi atâtea ori. Noi, împreună, putem scrie un final fericit! Împreună îi putem da Iulianei cel mai preţios cadou: bucuria de a-şi strânge mult timp de acum încolo puiul în braţe.

Asociaţia “Salvează o inimă” vrea să o salveze pe Iuliana

 

Ca de fiecare dată, Asociaţia “Salvează o inimă” este alături de oamenii aflaţi în suferinţă, oameni care au nevoie de speranţă, demarând o campanie de strângere de fonduri pentru Iuliana. Donaţii se pot face în următoarele conturi, deschise la Banca Transilvania:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Vă rugăm să specificaţi numele de familie (Ţigănuş) al cauzei pentru care faceţi donaţia!

 

Donaţii şi pe Facebook

Cei care vor să o ajute pe Iuliana o pot face şi prin intermediul Facebook-ului. Tot ce trebuie să faceţi este să intraţi pe pagină special creat pentru această cauză - “Împreună pentru Iuliana” şi să donaţi o sumă de bani. Orice leu contează!

De asemenea, tot pe Facebook mai există o pagină de donaţii tot “Împreună pentru Iuliana”, unde oamenii scot la licitaţie diverse obiecte, banii obţinuţi din vânzarea acestora fiind apoi redirecţionaţi pentru cauza profesorei de geografie. Şi cum tot se apropie luna martie, acolo puteţi cumpăra un cadou pentru cineva drag şi, în acelaşi timp, oferiţi un cadou Iulianei.

Indiferent ce metodă alegi, important e să te implici şi să donezi!

Haideţi să fim “Împreună pentru Iuliana!”
Categorie articol: 

Comentarii