Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Apel: vânzarea acţiunilor clubului Rapid să nu se facă prea rapid

Acţionarul minoritar al FC Rapid, Jean Valvis, a declarat agenţiei Mediafax, referitor la negocierile lui Adrian Zamfir cu Angelo Massone şi Valerii Moraru pentru cedarea clubului, că administratorul judiciar Cristina Andronache nu trebuie să se grăbească şi să valorifice corect acţiunile grupării.
"Am discutat în mai multe rânduri cu doamna Andronache şi sunt convins că doreşte binele Rapidului. De aceea, sfatul meu pentru doamna Andronache este să nu se grăbească şi să valorifice corect acţiunile acestui club istoric. Am rămas în continuare alături de acest club minunat care sper să ajungă cât mai curând acolo unde îi este locul", a afirmat Valvis, pentru Mediafax, când a fost chestionat despre posibila cedare a pachetului majoritar de acţiuni deţinut de Zamfir către Angelo Massone sau Valerii Moraru.
Valvis, care este şi sponsor principal al echipei prin Domeniile Sâmbureşti, a afirmat că a reînnoit propunerea de prelungire a contractului pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I. "Anul trecut, cunoscând situaţia clubului, am acceptat să devin sponsor principal. Acum am reînnoit propunerea de a continua şi în sezonul 2014-2015", a adăugat omul de afaceri.
În momentul de faţă, conform Registrului Comerţului, structura acţionariatului SC FC Rapid SA, societatea care administrează clubul giuleştean, este următoarea: Adrian Zamfir - 99,72 la sută, Asociaţia Fotbal Club Rapid - 0,25 la sută şi Jean Valvis - 0,003 la sută.

Se negociază vânzarea

Investitorul italian Angelo Massone negociază de mai multe săptămâni cu Adrian Zamfir preluarea pachetului majoritar de acţiuni al FC Rapid, cei doi ajungând la 11 iulie la un acord verbal. Conform acestei înţelegeri, investitorul italian trebuie să prezinte o scrisoare de garanţie bancară de un milion de euro la semnarea contractului de vânzare-cumpărare a pachetului de acţiuni. Această scrisoare de garanţie va avea ca beneficiar FC Rapid, suma urmând să fie folosită de conducere pentru achitarea a două-trei salarii restante către jucători şi restul angajaţilor, dar şi pentru realizarea unor transferuri. Adrian Zamfir va încasa în urma tranzacţiei suma simbolică de 1 euro de la investitorul italian.
În cazul în care va prelua clubul, Massone îl va instala în funcţia de antrenor principal pe Ze Maria, fostul internaţional brazilian urmând să îi aibă în staful tehnic pe antrenorul secund Riccardo Ronca şi preparatorul fizic Sandro Fantoni.
Pe parcursul negocierilor cu Massone, Zamfir a explicat că a apărut un nou investitor interesat de preluarea FC Rapid, Valerii Moraru. Proprietar al companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, acesta a promis că va investi la semnarea contractului suma de 500.000 de euro pentru cheltuielile urgente ale clubului.

Zamfir încearcă o vănzare în grup

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a declarat că încearcă să îi convingă pe Angelo Massone şi Valerii Moraru, cei doi oameni de afaceri interesaţi de preluarea clubului, să investească împreună la gruparea giuleşteană.
"Şi Massone şi Moraru sunt doi oameni care vor binele clubului, dar este dificil de făcut o alegere. Eu le-am propus să investească împreună şi chiar s-au întâlnit în câteva rânduri. Încerc să îi conving că ăsta este cel mai bun lucru care se poate întâmpla Rapidului, dar nu este uşor. Ştiţi cum este, unul spune că e de acord, dar vrea 51 la sută, celălalt la fel şi tot aşa. Dar împreună ar fi mai puternici, unul stă foarte bine financiar (n.r. - Valerii Moraru), iar celălalt (n.r. - Angelo Massone) se pricepe foarte bine la fotbal. Să vedem, eu discut cu amândoi", a spus Zamfir.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii