Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Apel umanitar! Doar 1.000 euro o mai despart pe o adolescentă de 14 ani de o viaţă normală

• Cristina Oana Păroiu, fata din Brăila care suferă de tetrapareză spastică, o boală care, în timp, s-a multiplicat şi s-a transformat într-o insuficienţă motorie de cauză centrală, scolioză neurologică, genu flexum bilateral, picior plat valg secundar şi cot stâng flectat şi pronat, este programată pe 13 ianuarie la intervenţia chirurgicală care îi poate oferi şansa la o viaţă normală costurile intervenţiei vor fi acoperite integral prin CNAS, însă Cristina mai are nevoie de 1.000 euro pentru a o avea pe mama ei alături în această grea încercare timpul este scurt şi orice donaţie contează!

 

2020 a venit şi fiecare dintre noi şi-a făcut deja o listă de rezoluţii pentru noul an. Unii îşi doresc să se mute într-o casă nouă, să îşi schimbe maşina, să plece într-o vacanţă exotică sau să îşi cumpere un nou telefon. O adolescentă de 14 ani din Brăila îşi doreşte doar să se facă bine. Vorbim despre Cristinei-Oana Păroiu, care locuieşte în satul Scorţaru Vechi, comuna Tudor Vladimirescu, şi are nevoie urgent de ajutor. Tânăra poartă pe umeri, încă din primul an de viaţă, o boală cumplită, care a crescut o dată cu ea. Este vorba despre tetrapareză spastică, o boală care, în timp, s-a multiplicat şi s-a transformat într-o insuficienţă motorie de cauză centrală, scolioză neurologică, genu flexum bilateral, picior plat valg secundar şi cot stâng flectat şi pronat, iar ultimele analize medicale arată că situaţia s-a agravat. Din cauza complexităţii bolii, Oana a intrat şi în evidenţa unei clinici din Germania, Clinica SRH Karlsbad, care are dotarea necesară pentru intervenţiile chirurgicale ce îi pot salva viaţa. Mai trebuie făcută o ultimă operaţie, poate cea mai importantă dintre cele pe care copila le-a suportat până acum. Costurile acesteia vor fi acoperite integral prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, numai că spitalizarea mamei sale trebuie suportată din propriul buzunar, iar familia nu îşi permite acest efort financiar, care se ridică la 4.000 de euro.

Operaţia a fost programată pe 13 ianuarie, adică peste o săptămână, şi va fi decontată integral prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Pentru Cristina urmează o încercare grea, de aceea este foarte important ca mama sa să îi fie alături. Numai că familia copilei nu-şi permite să suporte costurile de spitalizare ale mamei ei, care se ridică la 4.000 de euro, pentru 60 de zile cât este perioada indicată de medici pentru acordarea servicilor intraspitaliceşti.

 

Peste 8.200 lei donaţi prin intermediul Asociaţiei “Pentru Adevăr” şi cotidianul “Obiectiv”

 

În urmă cu trei săptămâni, cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” şi Asociaţia “Pentru Adevăr” lansau un apel la solidaritate şi vă îndemnau să o ajutaţi pe adolescentă. Încă de a doua zi oamenii cu suflet mare au sărit să o ajute şi au făcut donaţii pentru ca fata să poată merge în Germania. Vorbim despre donaţii de 8.210 lei, din care 2.570 lei se datorează contribuţiilor din partea grupului de pompieri ai “Vard” Brăila reprezentat de Laurenţiu Baciu, dar şi colegilor săi de la Direcţia Tehnică, care au donat în total suma de 1.850 de lei. O sumă care nu s-a strâns oricum, ci după un periplu de colinde prin şantierul naval pe la mai toate birourile. O altă sumă la fel de importantă a venit şi din partea şcolii primare “Sf. Maria” din Brăila, respectiv clasa a IV A şi clasa I A, ai căror dascăli şi director au decis de comun acord cu micuţii colindători să-i doneze Cristinei banii strânşi la colindat. Este vorba despre suma totală de 570 de lei. Restul sumei a reprezentat donaţiile anonime a două persoane din Brăila, care au adus la sediul redacţiei sumele de 100 de lei, respectiv 150 de lei. Pentru acest caz a fost pus la dispoziţie contul Asociaţiei “Pentru Adevăr”, unde până ieri s-au strâns 5.640 de lei. Frumoasa contribuţie se datorează, pe de o parte, societăţii “Dunav” care a donat suma de 5.000 de lei, şi pe de altă parte, lui Ţuţuianu Anton, Aurei Gheorghe, Ioana Taghe şi lui Catrinescu Gheorghe, care au donat, în total, 640 de lei.

Toate donaţiile strânse la redacţie şi în contul asociaţiei au fost ieri oferite mamei fetei, Gica Păroiu. Aceasta ne-a spus că în contul familiei au mai fost donaţi 5.200 lei, aşadar familia a adunat până acum aproape 3.000 euro din cei 4.000 necesari. Doar o mică sumă o mai desparte pe adolescentă de o viaţă sănătoasă.

Cum timpul nu îi este prieten, operaţia fiind programată pe 13 ianuarie, facem un apel la solidaritate şi vă îndemnăm să donaţi pentru adolescentă. Cine doreşte să o ajute pe Cristina-Oana Păroiu poate depune bani în contul mamei acesteia, Păroiu Gica, deschis la CEC Bank:

 

RO68CECEC001946207788411

 

De asemenea, vă aşteptăm donaţiile săptămâna aceasta la sediul redacţiei cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei”, de pe strada Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2, între orele 10.00-17.00. Toate sumele strânse vor fi făcute publice, toţi banii strânşi urmând a fi donaţi familiei Cristinei pentru ca mama ei să o poată însoţi în străinătate.

 

Oferă o şansă la viaţă! Donează!
Categorie articol: 

Comentarii