Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Apel disperat al locatarilor străzilor Kogălniceanu şi Brateş: “Vrem şi noi să scăpăm de gropi!”

• nu mai puţin de 67 de brăileni care au domiciliul pe cele două străzi din cartierul Islaz au semnat o reclamaţie trimisă Primăriei • aceştia spun că străzile lor arată ca după bombardament, părând a fi complet uitate de autorităţile locale • “Dacă nu pot fi asfaltate, măcar să le redenumiţi Str. Kosovo 1 şi Str. Kosovo 2, în cinstea gropilor care se cască oriunde vezi cu ochii!”, spun, cu sarcasm, brăilenii revoltaţi • Primăria răspunde cu o veste doar pe jumătate bună: străzile în cauză vor fi reparate, cu covor asfaltic, dar nu se ştie când se va întâmpla acest lucru

 

În vreme ce multe străzi din Brăila au beneficiat în ultima perioadă de reparaţii ale carosabilului, prin turnarea unui covor asfaltic nou, altele continuă să pună în pericol participanţii la trafic, din cauza gropilor neastupate de ani de zile, ce continuă să se adâncească, sub privirile disperate ale brăilenilor care locuiesc în zonă. Aşa se întâmplă, de exemplu, pe străzile Mihail Kogălniceanu şi Brateş din cartierul Islaz. Starea precară a acestora îi exasperează pe locatari care, în disperare de cauză, au întocmit o reclamaţie către Primărie, însoţită de un tabel cu nu mai puţin de 67 de semnături.

“Cetăţenii care locuiesc în Brăila, în zona străzilor M. Kogălniceanu şi Brateş, fac un apel către Primăria Brăila, căreia îi reamintesc că şi aceste străzi sunt pe harta Brăilei şi că ar trebui ca şi ele să beneficieze din când în când de un minimum de atenţie din partea edililor locali, care ar trebui să se ocupe măcar ca acestea să fie «cârpite» cu petece de asfalt, în cazul în care o reparaţie totală nu e posibilă. Reamintim pe această cale că aceste străzi nu au mai beneficiat de o minimă reparaţie de ani buni, deşi majoritatea străzilor din zonă au fost asfaltate, iar noi, locatarii de aici, ne întrebăm cu ce am greşit şi de ce trebuie să ne distrugem maşinile şi picioarele în zecile de hârtoape cu care sunt presărate aceste străzi! Rugăm Primăria Brăila ca, în cazul în care nu există posibilitatea reparării acestor străzi care arată de parcă au fost supuse unui bombardament, măcar să le redenumească drept Str. Kosovo 1 şi Str. Kosovo 2, în cinstea gropilor ce se cască oriunde vezi cu ochii!!!”, se arată în sesizarea redactată într-un mod sarcastic, conform stării de spirit a celor 67 de semnatari.  

Din păcate pentru ei, reparaţiile mult aşteptate vor mai întârzia, din câte se pare. Direcţia Tehnică a Primăriei Brăila ne-a informat că, deocamdată, cele două străzi nu sunt programate pentru asfaltare. Vestea cât de cât bună este că, într-un final, le va veni rândul şi lor, iar reparaţiile se vor face temeinic, cu covor asfaltic, nu cu plombe asfaltice. Nu se ştie, însă, când se va întâmpla acest lucru. “Actuala abordare a Primăriei este ca reparaţiile prin plombări asfaltice să se facă doar în situaţii excepţionale. După cum se poate vedea în oraş, toate străzile programate pentru reparaţii au beneficiat de un strat nou, compact, de covor asfaltic. Tocmai de aceea, până când nu se finalizează asfaltarea unor străzi, nu putem începe lucrările pe altele. În prezent, se lucrează în cartierele Obor şi Hipodrom şi abia după ce finalizăm acolo vom putea aborda un nou lot de străzi. Cert este că şi străzile Mihail Kogălniceanu şi Brateş vor beneficia de covoare asfaltice noi, însă deocamdată nu se poate preciza când anume vor începe lucrările acolo”, ne-a declarat Marius Termegan, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Brăila.

Programările depind şi de ritmul de lucru al firmei care a câştigat contractul de întreţinere şi reparaţie a străzilor din municipiul Brăila. Este vorba despre “Tancrad” SRL Galaţi, despre care reprezentanţii Primăriei spun că, în ultima perioadă, a cam înregistrat o lungă serie de întârzieri la lucrările începute în diverse zone din oraş.
Categorie articol: 

Comentarii