Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Apel către primarul Dragomir și ceilalți membri ai PSD Brăila de a se delimita de acțiunile guvernului Grindeanu

* scriitorul Marian Coman le solicită membrilor PSD Brăila să nu fie complici cu Liviu Dragnea și să ceară Guvernului retragerea ordonanțelor de urgență de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală * în această dimineață, primarul Iașiului, Mihai Chirică, a cerut demisia ministrului Justiție și retragerea ordonanțelor * alți membri PSD și-au prezentat demisiile

 

Scriitorul Marian Coman le cere membrilor PSD să se delimiteze de acțiunile guvernului Grindeanu, care a adoptat, peste noapte, ordonanțele de urgență de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. Prezent, marți seară, în platoul emisiunii ”Deschide lumea” de la Realitatea TV Galați – Brăila, el i-a nominalizat în apelul său pe Mihai Tudose, Marian Dragomir, Aurel Simionescu și pe alți membri PSD din Brăila și Galați.

”Sunt convins că există oameni în PSD Brăila și în PSD Galați care nu sunt de acord cu ceea ce face președintele Dragnea, până la urmă un infractor condamnat de justiție care, printr-o întâmplare, a ajuns președinte al acestui partid. Sunt oameni care nu rezonează cu tipul ăsta de abuz. Fac un apel la ei să facă ceva, să se delimiteze de ceea ce fac Dragnea și gașca lui. Fac un apel la domnul Tudose, președintele PSD Brăila, fac un apel la tinerii din PSD, la domnul Caranica, la domnul Rândunică, să înțeleagă că nu așa merg lucrurile, că nu așa se face politică într-un stat de drept. Fac un apel la domnul Viorel Mortu, fost președinte de Consiliu Județean, la domnul Rotaru, la domnul Aurel Simionescu, la domnul Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila, la domnul Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, să se delimiteze public de tipul ăsta de abordare și să facă mai mult decât atât. Să trimită adrese către conducerea partidului și către guvern, să-și dea demisia din PSD dacă e nevoie, așa cum au făcut câțiva membri PSD chiar astăzi. Altfel, ei devin complici la această nenorocire pe care o fac României.

Dacă ei nu se vor delimita public zilele următoare de acest fel de a face politică – și cred că există mii de soluții pentru asta – de la a cere demisia lui Dragnea din fruntea partidului, până la a-ți da demisia din partid și din funcțiile pe care le ocupi, îmi va fi foarte clar că sunt complici. Nu or să aibă nicio scuză dacă or să tacă și or să accepte această mizerie”, a spus Marian Coman.

Miercuri dimineață, Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, și-a anunțat demisia din Guvern. "Am pregatit acest mesaj încă din seara celebrei ședințe de guvern, am amânat însă decizia sperând ca gândul bun sau măcar presiunea străzii îi vor determina pe cei care au greăit conceptual, dar și pe cei care au acționat, să aibă onoarea de a își repara «eroarea» și să ne continuăm liniștiți activitatea. Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util", a scris Florin Jianu într-un mesaj publicat pe Facebook.

Și Aurelia Ciurea, fost ministru în guvernul Ponta și fost parlamentar PSD și-a dat demisia din partid încă de marți. „Suntem și noi vinovați atunci când susținem persoane care se identifică cu corupția, hoția și cu astfel de mecanisme precum cele de ieri noapte”, a spus fostul ministru.

 

Primarul Mihai Chirica a cerut DEMISIA Ministrului Justitiei si RETRAGEREA ORDONANTELOR DE URGENTA

Conform site-ului bzi.ro, în această dimineață, primarul Iașiului, Mihai Chirică a cerut demisia ministrului Justiție și retragerea ordonanțelor. ”PSD este cel mai mare partid din Romania si asta au spus-o cei peste trei milioane de alegatori care ne-au votat si ne-au trimis sa guvernam. Noi credem in continuare in valorile social-democratiei europene si valorile democratiei europene. Ce remarcam in acest moment este ca Romania are nevoie de stabilitate atat economica cat si legislativa. Daca ne uitam in jurul nostru vedem o Europa ravasita, vedem SUA care au oamenii in strada si mai ales ne uitam si din perspectiva in care Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene in anul 2019. Romania are nevoie de stabilitate mai mult ca niciodata. Romania are nevoie de consens, Romania are nevoie sa se puna la munca. Am ales de la inceputul carierei mele politice sa spun adevarul si sa nu-mi fie rusine sa ma uit in ochii iesenilor, a membrilor de partid si a propriei constiinte. De aceea astazi voi incerca sa transmis un mesaj in calitate de PSD Iasi si sa propun Guvernului Grindeanu si domnului presedinte Liviu Dragnea urmatorul lucru - SA ABROGE la fel de urgent Ordonanta de Urgenta 13/2017, sa propuna un proiect de lege Parlamentului Romaniei ales pe 11 decembrie, sa faca dezbatere publica, sa consulte specialistii, societatea civila si sa lasam Parlamentul, ca entitate democratica acestui stat, sa decida. Sa se refaca pactul social si politic cu romanii. Nu avem voie sa esuam in increderea pe care le-am cucerit-o. Trebuie sa le demonstram ca putem face guvernare, ca putem sa ne respectam cuvantul pe care l-am dat inainte de 11 decembrie, ca Romania poate sa detina un guvern puternic cu oameni responsabili si care fac tot ceea ce trebuie pentru ca majoritatea legitima sa se exprime in acest stat. De aceea, CER PUBLIC DEMISIA domnului ministru Florin Iordache, ministrul Justitiei, pe care il vad singurul om responsabil de haosul pe care l-a creat in aceste zile", a declarat primarul Municipiului Iasi, Mihai Chirica. 

 

Întreaga declarație AICI.

 
Categorie articol: 

Comentarii