Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Apartamentele din Braila ale unor proxeneti, puse sub sechestru

Doisprezece apartamente din Braila, Galati si Constanta, apartinind unor membri ai unei retele de traficanti de persoane, au fost puse sub sechestru asigurator. Reteaua, care a obtinut aproximativ un milion de euro de pe urma a peste 40 de tinere, pe care le-au dus in Italia sa se prostitueze, a fost anihilata de politistii galateni, a anuntat, miercuri, Inspectoratul General al Politiei Romane.
Potrivit anchetatorilor, timp de doi ani (2005 - 2007), membrii retelei au reusit sa duca in Roma (Italia), prin intermediul mai multor firme de transport, 40 de tinere, dintre care opt minore. Membrii grupului recrutau fete si le promiteau fie un loc de munca bine platit, fie participarea la consursuri sportive sau le propuneau, direct, sa se prostitueze. Odata ajunse in Roma, fetele erau cazate sub paza, in pensiuni si hoteluri (situate pe via Salaoria, Colombo si Tirburtina) inchiriate de oamenii de legatura ai proxenetilor si obligate sa se prostitueze. De pe urma fetelor, traficantii au obtinut aproximativ un milion de euro, bani care au fost investiti in imobile, autoturisme, societati comerciale, bijuterii si alte bunuri, au precizat anchetatorii.
Pentru anihilarea retelei, Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate a lucrat impreuna cu politistii italieni, care au arestat, la Roma, persoanele de legatura ale proxenetilor galateni. In Galati, politistii au efectuat 18 perchezitii domiciliare simultane la adrese ale membrilor grupului, unde au fost gasite doua victime minore, care urmau sa ajunga in Italia. De asemenea, politistii au confiscat 10.000 de euro, 500 de grame de bijuterii din aur, aparatura electronica si un autoturism de lux de la adresele perchezitionate.
Politistii au retinut sase persoane - cu virste cuprinse intre 21 si 46 de ani - pentru care Tribunalul Galati a emis mandate de arestare preventiva. Ei sint acuzati de trafic de persoane si initierea sau constituirea unui grup infractional organizat, riscind o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre 5 si 10 ani.
Categorie articol: 

Comentarii