Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Apare o nouă companie aeriană low-cost în Europa

Compania aeriana Ryanair și fostul pilot de Formula 1 Niki Lauda au ajuns la un acord pentru a deschide LaudaMotion, o subsidiară low-cost a companiei Austrian Airlines, cu sediul la Viena. Pentru început, Laudamotion Airline va opera zboruri din Germania, Austria și Elveția spre destinații de la Marea Meditareană.

 

Niki Lauda va fi directorul companiei și va supraveghea implementarea strategiei care vizează construirea unei companii aeriene low-cost care să performeze financiar în Europa. Ryanair va asigura 75% din susținerea financiară a proiectului și va contribui inclusiv cu șase aeronave din cele 21 ale companiei.

Costul investiției de 75% suportată de Ryanair se va ridica, pentru început, la 50 de milioane de euro, iar compania irlandeza va mai contribui cu alte 50 de milioane de dolari în primul an de operare.

Fostul pilot și campion de Formula 1 Niki Lauda a pus, în 1985, bazele companiei aeriene Lauda Air, care a funcționat tot ca o subsidiară a Austrian Airlines până în 2012, când a fost integrată în compania mamă.
Categorie articol: 

Comentarii