Mergi la conţinutul principal
Zeci de milioane de lei de la CJ

Aparatură ultra pentru Judeţean

• este vorba despre o investiţie de peste 31 de milioane lei în 13 echipamente moderne, ultraperformante, aparatură ce va contribui la îmbunătăţirea calităţii actului medical şi la salvarea de vieţi • craniotom, ureteroscop, ecograf Doppler 4D sau aparate de radiologie digitală sunt exemple de echipamentele medicale ce vor fi achiziţionate de Spitalul Judeţean • banii pentru aceste investiţii provin în mare parte din bugetul Consiliului Judeţean, dar şi Ministerul Sănătăţii are o contribuţie

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila va putea oferi servicii medicale mai bune pentru pacienţi. În perioada aceasta, unitatea spitalicească achiziţionează aparatură medicală de ultimă generaţie pentru dotarea mai multor secţii, echipamente medicale ce vor conduce la creşterea calităţii îngrijirii bolnavilor şi la salvarea de vieţi. Cu o investiţie de peste 31 milioane de lei, spitalul vrea să cumpere, printre altele, un craniotom pentru Neurochirurgie, un ureteroscop ultraperformant pentru secţia de Urologie, echipamente de radiologie care vor fi folosite pentru Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală şi pentru Blocul Operator şi trei ecografe, printre care şi un ecograf Doppler 4D.

 

Lista celor 13 echipamente ce vor fi cumpărate de Spitalul Judeţean

Luna trecută, Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila lansa în SICAP, noul sistem de achiziţii publice, un anunţ privind achiziţionarea a 13 aparate şi echipamente medicale, licitaţia fiind împărţită în 13 loturi. Primul pe listă este un craniotom high speed drill, un aparat necesar secţiei de Neurochirurgie, care costă aproape jumătate de milion de lei. Urmează apoi un ureteroscop semirigid şi flexibil cu sursă de litotriţie laser, care se ridică la peste 1 milion de lei, necesar secţiei de Urologie. Conform site-urilor de specialitate, acest aparat poate fi folosit în îndepartarea pietrelor la rinichi fără nicio tăietura, fără durere, iar pacienţii pot fi externaţi în 24 de ore. Pe lista achiziţiilor se numără şi un

echipament de radiologie digital cu grefie şi scopie, cu o valoare de peste 8 milioane lei, dar şi un echipament de radiologie digital cu grefie, pe care spitalul vrea să îl cumpere cu peste 8,6 milioane lei. Lista continuă cu un ecograf cu două sonde - aproape 1,25 milioane lei şi un ecograf Doppler 4D, al cărui valoare estimată este de 4,3 milioane lei. Ecograful Doppler este un aparat foarte util şi important pentru stabilirea unui diagnostic şi a unui  tratament corect şi poate fi folosit de mai multe specialităţi medicale, cum ar fi neurologia, cardiologia, chirurgia sau obstetrica. În anunţul din SEAP figurează şi un aparat Radiologie - C-ARM BRAT EC cu o valoare de aproape 1,75 milioane lei, un echipament staţionar multidisciplinar de ultrasonografie (1,74 milioane lei), precum şi un aparat RX mobil (aproape 700.000 lei). De asemenea, pentru un act medical sigur, spitalul vrea să achiziţioneze un sterilizator cu abur (valoare estimată circa 3 milioane lei) şi un aparat sigilat pungi (valoare estimată 168.000 lei). În final, lista este completată de un biometru non-contact pentru secţia de Oftalmologie (peste 100.000 lei) şi o centrifugă pentru laborator (84.000 lei).

Conform anunţului din SEAP, 10 firme s-au înscris deja la licitaţia pentru achiziţionarea aparaturii medicale, fie pentru un lot, fie pentru mai multe loturi. Pentru unele echipamente medicale se pot depune în continuare oferte.

 

Cei mai mulţi bani vin de la Consiliul Judeţean

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, dr. Delia Râşnoveanu, ne-a declarat că aparatura medicală modernă era necesară de ceva timp, iar fondurile pentru achiziţionarea acesteia au fost alocate în mare parte de Consiliul Judeţean.

“Suntem în procedură de licitaţie şi vrem să cumpărăm aceste aparate necesare pe diferite secţii şi pentru Blocul Operator. Sunt foarte necesare aceste investiţii pentru că sunt de mult solicitate şi nu s-au putut până acum achiziţiona ba din lipsa fondurilor, ba din diverse motive, contestaţii şi aşa mai departe. Banii vin de la Consiliul  Judeţean şi pentru o parte dintre ele avem şi finanţare de la Ministerul Sănătăţii, dar cea mai mare parte sunt de la Consiliul Judeţean”, ne-a declarat managerul SJU Brăila.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, susţine că va continua să aloce fonduri pentru modernizarea unităţii spitaliceşti.

“Noi am dat bani pentru tot ce ne-a cerut spitalul şi medicii în special, pentru că îşi doresc echipamente medicale moderne în spital. Datoria spitalului este să scoată  la licitaţie aceste echipamente. Banii sunt de la Consiliul Judeţean şi o să fie în continuare investiţii în Spitalul Judeţean în acest mandat. O să vedeţi că foarte mulţi bani vor fi alocaţi pentru spital, astfel încât să devină un spital modern. În mandatul acesta vom rămâne pe două mari domenii, pe partea de infrastructură şi pe partea aceasta de spital unde vom aloca foarte mulţi bani, astfel încât pacienţii să nu mai facă drumuri la Bucureşti”, ne-a spus Chiriac.

Totuşi, preşedintele CJ recunoaşte că încă sunt probleme cu lipsa de medici, însă va căuta soluţii.

“Mai avem însă o problemă: lipsa medicilor. Şi aici trebuie să facem lobby toată lumea, nu numai eu, astfel încât să aducem medici tineri în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, şi nu numai, dar ca să vină medici tineri, le trebuie echipamente performante, când vin la noi să aibă cu ce să lucreze. Şi în plus, avem şi apartamente pe care le oferim medicilor”, a adăugat acesta.

 

Achiziţii de 425 milioane lei pentru materiale sanitare şi echipamente Covid-19

Pe lângă achiziţionarea de aparatură medicală, reamintim că Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila îşi face provizii de materiale sanitare pentru următorii patru ani şi de echipamente Covid-19. Conform unui alt anunţ postat luna aceasta în SICAP, spitalul va cheltui 425 de milioane lei pentru achiziţionarea de măşti chirurgicale (UF tip II, UF tip IIR, FFP 2 şi FFP 3), combinezoane, viziere, mănuşi chirurgicale, perfuzoare, vată medicală, alcool sanitar sau botoşi, acestea fiind doar câteva dintre materialele sanitare ce vor fi cumpărate. Licitaţia este împărţită în 55 de loturi, fiecare având indicată o cantitate minimă şi o cantitate maximă ce trebuie furnizată de câştigători, precum şi o valoare minimă şi una maximă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro