Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Anul de fabricaţie al directorului Săndulescu, mai vechi decât toate rablele Braicar

Era începutul anilor ’90. Dinozaurii dispăruseră, însă locul lor fusese luat de alte reptile mult mai periculoase: reptilele politice. Un grup de astfel de reptile l-a impus pe Cornel Săndulescu în funcţia de director al Braicar.

Imaginaţi-vă, Săndulescu este director al Braicar de pe vremea când abia apăruseră televizoarele color Goldstar. Cred că sunt 25 de ani de atunci. O viaţă de om, cum ar spune bunică-mea.

Brăila a schimbat 4 primari (Lungu, Cibu, Simionescu şi acum Dragomir), însă Săndulescu a rămas pe poziţii. Am înţeles că însuşi Bruce Willis ar fi venit personal la Brăila pentru a-i oferi lui Cornel Săndulescu un rol în seria de mare succes “Greu de demis”.

Şi ca să trecem la partea serioasă a articolului, faptul că Săndulescu a supravieţuit atâţia ani la conducerea fostei regii de transport public local ne demonstrează că decidenţii politici din Brăila nu au intenţionat niciodată să modernizeze transportul public, ci doar au vrut să aibă la degetul mic un individ care să ştie tabla împărţirii, astfel încât banii să ajungă în buzunarele cui trebuie.

De zeci de ani, brăilenii circulă cu rable, cu dricuri, cu gioarse denumite impropriu autobuze, dar a fost o vreme în care ne invadaseră maxi-taxiurile, adevărate pericole pe străzi. În 25 de ani, de când s-a născut în funcţia de director general, Săndulescu nu a fost în stare să implementeze vreo măsură benefică călătorilor Braicar, asta deşi încasa salariul de manager.

Săndulescu a manageriat dezastrul, ăsta e adevărul! Brăilenii au plătit, timp de 25 de ani, un ins  care părea înţepenit pe vecie în scaunul de director general al Braicar.

Acum aud că va fi organizat concurs pentru funcţia de manager al Braicar şi că Săndulescu nu se va înscrie în cursă pentru un nou mandat. Vai, ce uşurare! Ce favor face Săndulescu brăilenilor că acceptă să se retragă.

Dar, staţi liniştiţi, că mai este mult până departe, adică până când Brăila va scăpa de umbra lui Săndulescu. Deocamdată se lucrează la documentaţia pentru concurs, se stabilesc condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorii candidaţi la postul ocupat acum de Săndulescu. Asta înseamnă alt timp care se va scurge în folosul lui Săndulescu şi, evident, în defavoarea brăilenilor. (Pană De Tufiş)
Categorie articol: 

Comentarii