Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Anul şcolar se termină cu o săptămână mai târziu

În noul an şcolar, primul semestru are 15 săptămâni, 12 septembrie - 23 decembrie, iar al doilea are 21 de săptămâni, 16 ianuarie - 6 aprilie şi 23 aprilie - 22 iunie. Practic, anul şcolar se termină cu o săptămână mai târziu, însă regăsim această săptămână în vacanţa de iarnă, care va avea trei săptămâni, nu două cum a fost în anii trecuţi. Între 6 şi 23 aprilie elevii vor avea vacanţa de primăvară, de două săptămâni, ca şi până acum. În primul semestru a rămas vacanţa de o săptămână a celor din clasele primare şi a preşcolarilor, în perioada 22 - 30 octombrie. Nu se va învăţa în zilele de 1 decembrie 2011 - Ziua Naţională a României, 1 mai 2012 - Ziua Muncii şi 4 iunie 2012 - a doua zi de Rusalii. Cursurile claselor liceale terminale se încheie pe 1 iunie 2012, iar cursurile elevilor de clasa a VIII-a pe 15 iunie.

Programul "Şcoala Altfel" - o săptămână de activităţi extraşcolare înainte de vacanţa de primăvară

Ca o noutate, în acest an şcolar, în perioada 2 - 6 aprilie, adică în ultima săptămână de şcoală dinaintea vacanţei de primăvară, se vor organiza doar activităţi extracurriculare sub genericul "Şcoala Altfel". Ministerul Educaţiei a precizat că programul "Şcoala Altfel" urmăreşte să implice toţi copiii şi cadrele didactice în activităţi care să le pună celor mici talentele şi capacităţile în valoare în diferite domenii, nu neapărat cele din curriculumul naţional. Pentru elaborarea programului de activităţi, în timpul primului semestru se vor solicita elevilor şi cadrelor didactice propuneri de activităţi: culturale, tehnico-aplicative, sportive, de educaţie pentru cetăţenie democratică, de voluntariat, educaţie pentru sănătate, educaţie ecologică, etc. Acestea se vor dezbate în Consiliul profesoral şi în comitetul reprezentativ al părinţilor pentru a adopta programul agreat de majoritate. Activităţile se organizează în fiecare zi lucrătoare a săptămânii şi trebuie să acopere cel puţin numărul de ore prevăzut în orarul obişnuit al şcolii. Programul adoptat va fi obligatoriu pentru toţi elevii, absenţele urmând să se înregistreze la rubrica "Purtare". Activităţile vor fi monitorizate de director.

În luna august, în deschiderea celei de-a V-a ediţii a Jamboreei Naţionale Româneşti (o întâlnire a cercetaşilor din România) secretarul de stat Oana Badea a propus ca o zi din cele cinci ale programului "Şcoala Altfel" să fie realizată de cercetaşi.

În aceeaşi perioadă, elevii capabili de performanţe vor participa la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare.
Categorie articol: 

Comentarii