Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antrenează-ţi creierul!

Sub acest titlu se desfăşoară, în săptămâna 11-17 martie 2019, la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, cea de-a XIII-a ediţie a proiectului internaţional Brain Awareness Week – săptămâna de conştientizare a creierului, proiect avizat şi finanţat de Fundaţia Dana Alliance for the Brain din Statele Unite ale Americii şi Federaţia Europeană a Societăţilor de Neuroştiinţe (FENS).

Proiectul are scopul de a creşte gradul de conştientizare a elevilor, studenţilor, profesorilor şi publicului larg, despre progresele şi beneficile cercetărilor în domeniul creierului, precum şi de a inspira viitoarele generaţii de elevi în acest domeniu avansat.

Proiectul coordonat de profesorul Cristian Gurzu oferă elevilor oportunitatea de a-şi exprima creativitatea prin studii şi lucrări personale, dar şi de a cunoaşte cele mai noi descoperiri în domeniul creierului, realizate în cele mai prestigioase universităţi din lume.

Elevii îşi vor testa cunoştinţele de specialitate în cadrul Concursului judeţean Neuroset şi al Concursului internaţional Brain Bee.

În ediţia din acest an, la Colegiul Naţional „N. Bălcescu” se vor desfăşura următoarele evenimente:

- 11 martie - Brain facts - expoziţie de postere;

- 12 martie - BAW lab - laborator de neurohistologie;

- 13 martie - Neuroset – Concurs de neuroştiinţe pentru elevii de gimnaziu;

- 14 martie - Brain plasticity  – simpozion ştiinţific pentru elevi;

- 15 martie - Train your brain – teste de abilităţi cognitive;

- 16 martie - Brain Bee - Concursul internaţional de neuroştiinţe pentru elevii de liceu.

Câştigătorul concursului Brain Bee va reprezenta România la faza internaţională, ce se va desfăşura în Coreea de Sud, în conjuncţie cu al X-lea Congres al Organizaţiei Internaţionale de Cercetare a Creierului (IBRO).
Categorie articol: 

Comentarii