Mergi la conţinutul principal

Antrenamente sportive gratuite pentru copii şi tineri

• Dan Căpăţînă, candidat independent CLM, susţine că brăilenii fără posibilităţi materiale se pot antrena gratuit în bazele sportive existente, cu antrenori voluntari • acest lucru poate fi posibil prin revitalizarea Programului naţional «Mişcare pentru sănătate» la nivelul municipiului Brăila

 

Dan Căpăţînă, singurul candidat independent pentru Consiliul Local Municipal, arată cum copiii şi tinerii fără posibilităţi materiale se pot antrena, gratuit, în bazele sportive existente, cu antrenori voluntari. Este vorba despre revitalizarea Programului naţional «Mişcare pentru sănătate» la nivelul municipiului Brăila, program prin care brăilenii pot face sport folosind infrastructura sportivă a municipalităţii. Căpăţînă vine şi cu exemple concrete. Astfel, în baza programului naţional, Sala Carantina, care aparţine de CSM Brăila, şi baza sportivă din Parcul Monument, care aparţine DJTS Brăila, ar putea să fie puse la dispoziţia brăilenilor gratuit de cel puţin 3 ori pe săptămână, timp de minimum 2 ore, pentru activităţi recreativ-sportive. Apoi, terenurile de sport existente în şcoli şi licee ar putea fi puse la dispoziţie, gratuit, propriilor elevi, studenţi şi cadre didactice, pentru activităţi sportive, de cel puţin 3 ori pe săptămână, minimum 2 ore, pe baza unui program care să nu perturbe activităţile instituţiei de învăţământ respectiv. De asemenea, şi amenajarea pe locurile virane, în parcuri şi spaţiile libere dintre blocuri etc. a unor terenuri de sport, simple, corespunzătoare desfăşurării activităţilor recreativ-sportive este prevăzută în Programul naţional „Mişcare pentru sănătate” încă din 2003.

Candidatul independent la CLM vorbeşte şi despre introducerea gimnasticii de înviorare în grădiniţe, serbări sportive în unităţile de învăţământ la final de an şcolar, întreceri sportive şi jocuri între grupe şi clase pe tot parcursul anului şcolar sau activităţi de turism şi/sau orientare turistică.

“Toate acestea nu sunt idei de campanie electorală, ci prevederi ale unei Hotărâri de Guvern vechi de 17 ani! Este vorba despre HG nr. 283 din 13 martie 2003, în cadrul căreia a fost elaborat Programul naţional «Mişcare pentru sănătate». Actul normativ cuprinde mai multe facilităţi pentru copii, tineri, adulţi şi seniori tocmai pentru a-i încuraja să practice cel puţin un sport de masă, pentru recreere. Totuşi, observ că vorbim din ce în ce mai rar de mişcare, de sport, de recreere. Deşi sportul înseamnă sănătate, în ultima perioadă au fost elaborate o serie de acte normative ce duc mai mult în sfera interzicerii sportului (de exemplu, eliminarea orelor de educaţie fizică din şcoli). Iar odată interzis sportul în grădiniţe şi şcoli, Programul naţional «Mişcare pentru sănătate» rămâne doar o formă fără fond”, transmite Dan Căpăţînă.

Acesta susţine că aplicarea a programului naţional “Mişcare pentru sănătate” este un obiectiv important pentru mandatul 2020-2024 şi îşi propune să încurajeze brăilenii pentru a opta, gratuit, pentru activităţile fizice recreative în timpul liber.

“Mi-ar plăcea ca, la final de an şcolar, să mă aflu în tribună şi să-mi încurajez copilul la un meci de handbal sau alt sport. Mi-ar plăcea ca, cel puţin o dată pe săptămână, copiii să se bucure de 2 ore de antrenament într-o bază sportivă. Cum ar fi ca brăilenii fără mari posibilităţi financiare să poată practica, gratuit, un sport în Sala Carantina sau în baza din Parcul Monument? Indiferent că vorbim despre copii sau tineri ai căror părinţi nu au o situaţie financiară bună, le putem oferi posibilitatea practicării unui sport. Spaţiul de antrenament este pus la dispoziţie GRATUIT, conform HG 283 din 13 martie 2003, iar mai mulţi antrenori din diferite ramuri sportive să se ofere voluntari, măcar 2 ore pe lună, pentru a ţine antrenamente. Eu, personal, doresc să ofer antrenamente gratuite celor atraşi de kickbox, dar fără posibilităţi financiare. Am absolvit cursurile Centrului Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor. M-aş bucura să-mi urmeze exemplul cât mai mulţi antrenori din diferite ramuri sportive! Vă aştept la vot, pe 27 septembrie, să fim implicaţi în sport, implicaţi pentru Brăila!”, mai susţine candidatul independent la CLM.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro