Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antoneta Ioniță: «Românii din Diaspora nu vor mai fi umiliți»

* deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniță a ținut să puncteze că prin implicarea partidului său, legea care stabilește cum votează românii din străinătate a trecut de Parlament * aceasta s-a arătat încântată de faptul că românii din Diaspora “vor putea vota pentru viitorul țării lor”

 

 

Deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniță a dorit să își manifeste aprecierea în legătură cu faptul că, în sfârșit, românii din Diaspora vor putea participa la alegeri fără să mai fie umiliți. Aceasta a subliniat că prin implicarea liberalilor, a fost aprobat în Camera Deputaților, for decizional, un proiect de lege prin care românii aflați în străinătate vor putea vota pe o perioadă de trei zile (mai exact vineri, sâmbătă, și duminică) la următoarele scrutine. În același proiect se mai specifică faptul că, dacă președintele secției de votare va constata că duminică, la ora 21:00, mai sunt alegători la coadă pentru a-și exercita dreptul constituțional de a vota, acesta poate decide închiderea secției de votare cu trei ore mai târziu, la ora 23:59.

“În acest fel, se va termina cu cozile interminabile, iar românii aflați în străinătate vor putea decide viitorul țării lor, fără să mai fie umiliți și împiedicați să voteze de guvernul PSD - ALDE, speriat de decizia românilor din Diaspora, care vor normalitate, guvern care a utilizat toate mijloacele pentru a-i împiedica pe români să ajungă la cabinele de vot. Partidul Național Liberal a demonstrat, din nou, că-și ține promisiunile asumate și că depune toate eforturile pentru ca românii să fie tratați corect, indiferent în ce colțuri ale lumii au ales să trăiască. Pentru că, în marea lor majoritate, aceștia au fost efectiv alungați din România de deciziile aberante ale Guvernului PSD - ALDE, guvern care nu a luat nicio măsură economică viabilă și sustenabilă pentru a-i încuraja pe români să se întoarcă acasă, a declarat Ioniță.

Aceeași lege adoptată în Camera Deputaților mai prevede ca românii să poată vota și prin corespondență, electronic, prin completarea unui formular aflat pe site-ul Autorității Electorale Permanente, a dorit să mai sublinieze deputatul. Legea va merge la promulgare la Președintele României Klaus Iohannis.

 
Categorie articol: 

Comentarii