Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antoneta Ioniţă solicită Guvernului PSD să cumpere ambulanţe noi la Brăila

• deputatul PNL Antoneta Ioniţă a ţinut să le reamintească PSD-iştilor că au promis implementarea unui program ce viza achiziţionarea unei ambulanţe în fiecare comună • plecând de la ideea că guvernarea social-democraţilor a uitat de promisiune, aceasta avertizează în privinţa stării precare a parcului auto de ambulanţe din judeţul Brăila şi îi solicită ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, rezolvarea situaţiei

 

Deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniţă se declară dezamăgită de modul în care se prezintă parcul auto de ambulanţe din judeţul nostru, în ciuda tuturor promisiunilor privind remedierea acestei probleme la nivel naţional, făcute de PSD-işti în campania electorală. Îngrijorată de situaţie, Ioniţă a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă, că i-a solicitat ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, precizări clare cu privire la soluţiile găsite pentru remedierea acestei situaţii şi i-a semnalat punctual problema cu care se confruntă judeţul nostru.

“În judeţul Brăila, din 42 de ambulanţe existente, doar 30 sunt funcţionale, însă şi acestea au o vechime mult prea mare, iar aparatura este uzată din punct de vedere fizic şi moral, aspecte care pun în pericol viaţa pacienţilor. În campania electorală din 2016, PSD a promis o ambulanţă la fiecare comună, însă acest lucru este departe de a se fi întâmplat. Mai mult de jumătate din ambulanţele existente ar trebui casate şi achiziţionate altele noi”, se arată în cadrul comunicatului emis de Ioniţă.

Urmare a intervenţiei deputatului brăilean, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, are termen 30 de zile să spună public câte maşini au fost cumpărate până acum, care este planul de achiziţii de ambulanţe pentru acest an şi câte vor fi repartizate fiecărui judeţ, inclusiv judeţului Brăila.

“După un an şi jumătate, constatăm că PSD este departe de a-şi fi îndeplinit această promisiune, asumată prin programul de guvernare. Situaţia de la Brăila nu este singulară. Practic, peste tot în ţară ne confruntăm cu aceeaşi situaţie. Ambulanţe vechi, cu sute de mii de kilometri la bord, reparate şi cârpite, cu aparatură nefuncţională la întreaga capacitate”, a conchis Ioniţă.
Categorie articol: 

Comentarii