Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antoneta Ioniţă militează pentru «dreptul la muncă» al medicilor

• deputatul PNL Brăila, Antoneta Ioniţă critică propunerea secretarului de stat Raed Arafat referitoare la faptul că medicii ar trebui să fie obligaţi să aleagă între a lucra la stat sau în mediul privat • aceasta susţine că PSD-iştii merg pe prezumţia de vinovăţie a medicilor, plecând de la ideea că aceştia nu sunt loiali sectorului public astfel că vor ajunge să creeze probleme atât pacienţilor cât şi sistemului de sănătate din România

 

Deputatul PNL Brăila, Antoneta Ioniţă, s-a arătat revoltată de propunerea secretarului de stat Raed Arafat cu privire la activitatea medicilor care ar trebui separată obligatoriu între mediul privat şi cel de stat. Aceasta a afirmat că printr-o astfel de măsură PSD-iştii nu ar face altceva decât să îngrădească dreptul la muncă al medicilor, cauzând astfel grave probleme sistemului medical din România şi chiar pacienţilor în cele din urmă.

Ioniţă consideră că dermersul doctorului Arafat, care doreşte „să se ajungă la interdicţia de a lucra simultan în ambele sectoare, neştiind niciodată dacă medicul sau asistentul este loial locului de muncă din sectorul public şi dacă într-adevăr acesta deserveşte interesul pacienţilor”, este lipsit de realism şi total deplasat. Deputatul liberal consideră că situaţiile în care bugetul sănătăţii a fost prejudiciat nu reprezintă o motivaţie pentru ca, în spaţiul public, tuturor cadrelor medicale să li se pună amprenta de „corupt” şi să se încerce discreditarea imaginii întregului corp medical.

“Unii zic că medicii ar putea căpuşa sistemul, alţii, că fac o concurenţă neloială între locul de muncă de la privat şi cel de la stat. Aceasta este forma prin care noi, medicii, suntem judecaţi: pornindu-se de la prezumţia de vinovăţie. Ca să fie siguri, actualii guvernanţi de la PSD aleg să îngrădească medicilor dreptul la muncă. Suntem mulţi cei care am ales să practicăm această meserie în România, deşi am avut fiecare dintre noi oportunităţi de a pleca în ţări dezvoltate, unde salariile unui medic sunt consistente. Dacă secretarul de stat Raed Arafat are cunoştinţă de fapte condamnabile ale cadrelor medicale, are obligaţia să le aducă la cunoştinţa organelor penale, dar nu are niciun drept să pună într-o lumină proastă întregul corp medical românesc, oamenii care se luptă să îşi facă meseria la standarde profesionale înalte, deşi se izbesc de tot felul de lipsuri. Interdicţia de a lucra simultan, atât în sectorul de stat, cât şi în cel privat, nu face altceva decât să bulverseze sistemul medical românesc”, a declarat Ioniţă.

Parlamentarul a ţinut să puncteze şi că o astfel de poziţie radicală va conduce la apariţia unor grupuri de interese, la racolarea specialiştilor în funcţie de veniturile realizate. “Abia atunci, când medicii vor fi băgaţi cu toţii într-o mare oală pe care scrie CORUPT, va începe o cursă în care profitul va fi mai important decât calitatea actului medical”, a conchis Ioniţă.

 
Categorie articol: 

Comentarii