Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antoneta Ioniţă: “Medicii de familie şi asistentele medicale din cabinetele acestora nu beneficiază de majorări”

• parlamentarul PNL avertizează că medicii de familie au fost uitaţi de Guvern la majorări salariale• de asemenea, Antoneta Ioniţă a comentat recent faptul că plafonarea sporurilor în sistemul sanitar diminuează creşterea salarială promisă de Guvern • aceasta a atras atenţia că sindicatele din sistemul sanitar pregătesc ample acţiuni de protest ce vor culmina cu o grevă generală, în luna aprilie

 

Deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniţă s-a arătat revoltată de modul în care PSD-iştii înţeleg să rezolve problema salariilor pe segmentul Sănătate, în special în privinţa faptului că medicii de familie au fost uitaţi complet la capitolul majorări salariale. Mai mult, aceasta a atras atenţia că, începând cu 1 martie, salariile medicilor şi asistenţilor medicali din spitale ar fi trebuit să crească, aşa cum a promis coaliţia PSD - ALDE, cu procente cuprinse între 40% şi 170%, însă guvernanţii au decis să plafoneze sporurile din sistemul sanitar, ceea ce afectează, de fapt, creşterea salarială promisă. Potrivit parlamentarului, pe acest fond, sindicatele din sistemul sanitar sunt nemulţumite şi pregătesc ample acţiuni de protest, ce vor culmina cu declanşarea unei greve generale în luna aprilie, mai ales că unele categorii de personal nu au fost luate în calcul la creşterile salariale, ceea ce a dus la dezbinarea corpului medical.

“Liderii social-democraţi declară triumfalist că salariul unui medic poate ajunge la peste 4.000 euro pe lună şi că, astfel, va fi stopată migraţia cadrelor medicale în alte ţări. Ce nu spun aceşti politicieni este că medicii de familie şi asistentele medicale din cabinetele acestora nu beneficiază de majorări, ceea ce va duce la dispariţia acestei specialităţi în următorii cinci ani”, a declarat Ioniţă.

Deputatul liberal a mai atras atenţia şi asupra faptului că procentul din PIB alocat Sănătăţii rămâne în continuare neschimbat, ceea ce, din punctul său de vedere, va afecta investiţiile, aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare.

De profesie medic, Ioniţă a ţinut să semnaleze şi alte probleme existente în sistemul sanitar.

“Medicii s-au săturat să lucreze în spitale fără aparatură medicală performantă, nu mai doresc să le fie îngrădită cariera, sunt sătui de birocraţie, sunt suprasolicitaţi, ceea ce duce la epuizarea fizică şi psihică. Şi pacienţii au nevoie de un act medical de calitate şi de siguranţă, au nevoie de medicamente, de materiale auxiliare, de condiţii spitaliceşti civilizate”, a mai adăugat sursa citată.

Antoneta Ioniţă este îngrijorată şi de lipsa de viziune a actualei guvernări privind remunerarea personalului din sistemul sanitar şi semnalează că este posibil ca, din luna august, sumele necesare pentru plata salariilor să devină insuficiente.
Categorie articol: 

Comentarii