Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antoneta Ioniţă: “Ambulanţele achiziţionate de Guvern au mari probleme”

• deputatul PNL Brăila a emis un comunicat de presă în care a criticat faptul că ambulanţele care au fost achiziţionate de Guvernul PSD pentru a deservi judeţul nostru sunt inoperabile în anumite situaţii • aceasta susţine că personalul medical s-a plâns că a întâmpinat grave probleme la utilizarea aparaturii ambulanţelor, situaţie care poate pune în pericol viaţa pacienţilor

 

Deputatul brăilean liberal Antoneta Ioniţă susţine că deşi s-a implicat pentru ca guvernul să achiziţioneze ambulanţe care să deservească judeţul nostru, a ajuns la concluzia că totul s-a făcut cu o lipsă totală de profesionalism. Aceasta susţine că în ciuda faptului că judeţul Brăila este dificitar la capitolul ambulanţe, nici cele noi care au fost achiziţionate nu se ridică la nivelul aşteptărilor şi au mari probleme atunci când vine vorba de aparatura cu care au fost dotate.

“Există numeroase sesizări din partea personalului medical care deserveşte aceste ambulanţe, privind inoperabilitatea anumitor aparate din dotare. Cel mai bun exemplu este amplasarea defibrilatorului care nu este la îndemâna personalului medical, ceea ce poate duce la accidente în timpul actului medical. Mai mult, există şi riscul, deloc de neglijat, ca un pacient agitat să atingă acest aparat, cu consecinţe dintre cele mai neplăcute”, a declarat Ioniţă.

Deputatul s-a arătat consternat de faptul că Guvernul PSD nu nu a luat în calcul şi aceste aspecte, care îngreunează intervenţia imediată a personalului medical de pe ambulanţe. Ioniţă a mai adăugat că cere explicaţii şi cu privire la sesizările tot mai dese înregistrate în mai multe judeţe din ţară privind sistemele de încălzire total ineficiente de pe noile ambulanţe, la temperaturi mai mici de zece grade Celsius. Această deficienţă face ca aparatele să devină nefuncţionale, iar personalul medical să nu poată interveni cu eficienţă maximă, a ţinut să mai sublinieze parlamentarul.

“Este incalificabil ceea ce se întâmplă. Un caiet de sarcini întocmit greşit, probabil fără consultarea personalului care deserveşte aceste ambulanţe, iar cel care are de suferit este pacientul. Din păcate, încă o dovadă a incapacităţii guvernului de a gestiona corect o problemă”, a mai adăugat Ioniţă, care i-a solicitat ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, să explice care vor fi măsurile pe care le va lua pentru remedierea acestor deficienţe, dar şi informaţii privind preţul de achiziţie al ambulanţelor.
Categorie articol: 

Comentarii