Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antoneta Ioniţă: «Avem două Românii. Cum procedăm?»

• deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniţă consideră că în prezent România a ajuns să fie împărţită în două tabere: susţinătorii lui Liviu Dragnea şi oamenii cu bun-simţ • aceasta a criticat faptul că social-democraţii au făcut miting la Iaşi ca o contramanifestaţie la Summit-ul din Sibiu, unde au participat liderii europeni • Ioniţă avertizează că astfel de gesturi nu sunt normale şi nu pot conduce decât la şubrezirea poziţiei României în Uniunea Europeană

 

Parlamentarul PNL Brăila Antoneta Ioniţă a afirmat că România a ajuns să fie împărţită în două tabere, lucru pe care îl consideră mai mult decât regretabil. Recentele evenimente petrecute la Sibiu şi Iaşi au condus deputatul brăilean către concluzia că, pe de o parte, există o Românie a responsabilităţii, a apartenenţei la Uniunea Europeană, a bunului simţ şi respectului faţă de lege, iar pe de alta, o Românie a lui Liviu Dragnea, care la mitingul electoral al PSD de la Iaşi a dorit să contrabalanseze spiritul pro-european. O Românie a bunului simţ, după cum a demonstrat-o Summit-ul de la Sibiu, unde 27 de şefi de stat ale ţărilor membre ale Uniunii Europene au dezbătut teme de importanţă majoră pentru viitorul comun al UE, şi o alta care s-a văzut la Iaşi. “În timp ce, la Sibiu, ţara noastră îşi consolida poziţia în ochii partenerilor europeni, la Iaşi avea loc un spectacol grotesc, pus în scenă de PSD. Un circ ieftin, la care au participat mii de oameni amărâţi, aduşi cu forţa de şefi de organizaţii, mii de funcţionari publici, de medici, de profesori, luaţi cu arcanul de la joburile lor, sub ameninţarea că, dacă nu se deplasează la Iaşi, riscă să-şi piardă locurile de muncă. Toţi au ascultat discursul isteric al liderilor PSD, un discurs anti-european, care pune în pericol credibilitatea României în UE. Am constatat că există două Românii profund contrastante, două Românii dezbinate. În încercarea sa de a-l salva cu orice preţ pe Liviu Dragnea, PSD periclitează parcursul nostru european”, a declarat Ioniţă.

Deputatul a mai făcut o comparaţie şi între preşedintele PNL, Ludovic Orban, care s-a întâlnit la Sibiu cu opt şefi de state şi de guverne din ţări membre ale Partidului Popular European (PPE), formaţiunea care conduce Uniunea Europeană, şi liderii PSD şi ALDE, care sunt ignoraţi de partenerii lor europeni, după cum a ţinut să sublinieze Ioniţă.

“Faptul că PSD şi ALDE sunt respinse de familiile politice europene din care fac parte este îngrijorător pentru România, nu pentru cele două formaţiuni, care par că şi-au pierdut de tot busola. Conflictul cu UE, generat de liderii de la Bucureşti orbiţi de interese personale nu serveşte nimănui. PSD trece printr-o mare criză de imagine în România, dar şi pe plan european. Cred că este responsabilitatea celor de la PSD ca astfel de conflicte, care împart România în două, să înceteze! Este lipsă de responsabilitate şi de respect faţă de români şi faţă de România, iar membrii oneşti ai PSD, dacă există, ar trebui să conştientizeze acest lucru. Din cauza unui singur om, Liviu Dragnea, riscăm să fim izolaţi în Europa. Concordia între cele două Românii trebuie să devină o prioritate pentru viitorul acestei ţări”, a conchis sursa citată.
Categorie articol: 

Comentarii