Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antonescu susţine postura lui Johannis ca premier

"Evaluările pe care colegul nostru de partid, Dinu Patricu, le-a făcut, sunt pur personale. Mă detaşez categoric de ele. Netăgăduind dreptul unui membru de a-şi spune opinia, niciodată nu o să consider că domnul Mircea Geoană e un liberal. Soluţia mea, dacă devin preşedinte, este prim-ministru Klaus Johannis şi nicidecum Mircea Geoană", a declarat Antonescu, la Constanţa.
Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu a declarat sâmbătă că, în prezent, Mircea Geoană este mai folositor în ceea ce face decât ar fi în postura de premier, însă a apreciat că acesta ar fi potrivit ca prim-ministru dacă prezidenţiabilul PNL ar câştiga cursa pentru Palatul Cotroceni.
Întrebat dacă Mircea Geoană ar fi potrivit ca prim-ministru în situaţia în care Antonescu ar fi preşedinte, Patriciu a răspuns că "s-ar putea să fie" o variantă bună. "După părerea lui Dinu Patriciu s-ar putea (ca Mircea Geoană - n.r.) să fie (potrivit ca premier - n.r.), pentru că de fapt domnia sa are un spirit liberal care se ascunde sub eticheta social-democrată, de nevoie. Nu are (un spirit liberal - n.r.) în discursul public, pentru că acolo trebuie să se facă social-democrat, dar, de fapt, după ce ai trăit atâta vreme la Bush şi la Clinton (...) A apucat să facă politică în PSD, spre ghinionul domniei sale", a comentat omul de afaceri.
"Dumneavoastră aţi putea să-l definiţi pe Tony Blair? Am putea să vorbim în exact aceleaşi cuvinte despre Mircea Geoană şi Tony Blair - vorbesc despre orientările în privinţa filosofiei politice", a adăugat el, comentând personalitatea politică a preşedintelui PSD.
Cât priveşte susţinerea lui Mircea Geoană în prezent, Patriciu a negat că ar exista. "La primărie l-am sprijinit împotriva lui Traian Băsescu. L-am sprijinit pe Videanu, aliatul PNL, în momentul în care mi se părea că ar putea să fie un bun primar şi pe Sorin Oprescu pentru că mi s-a părut că putea să fie un mult mai bun primar decât contracandidatul său", a mai comentat omul de afaceri liberal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii