Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antonescu spune că PNL nu intenţionează să facă noi alianţe politice

Într-un discurs susţinut în faţa câtorva sute de membri PNL Suceava, Antonescu a spus că nu intenţionează să realizeze o nouă alianţă pentru că PNL este pe picioarele sale, ci vrea o corelare a eforturilor celor care nu doresc ca ţara să încapă pe mâna PSD.
"Am vorbit despre o alianţă, nu în sens politic. Eu nu intenţionez deloc vreo nouă alianţă politică. PNL e pe picioarele sale. E mai tare ca niciodată şi PNL trebuie să conducă dreapta în această ţară şi trebuie să conducă această ţară. Am vorbit nu de o alianţă în sens politic, ci de necesitatea, într-adevăr, în România, a unificării, a concentrării, a corelării, tuturor eforturilor celor care nu doresc ca ţara asta să încapă, toată, pe mâna PSD şi să nu ajungem să facem cu toţii defilări cu bărcuţe şi îmbrăcaţi cu urechi roşii, mândri că suntem pesedişti", a spus preşedintele PNL, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Crin Antonescu a subliniat că PNL este mai puternic ca niciodată din punct de vedere organizatoric, din punct de vedere al culoarului politic, din punct de vedere al moralului.
Ulterior, într-o conferinţă de presă, Antonescu a spus că nu vede PNL aliat cu nimeni într-o alianţă instituţională de tipul Alianţei DA sau USL.
"Din multe motive PNL este rezervat faţă de noi alianţe. Eu cred că şi încrederea cetăţenilor români în alianţe, după eşecul USL în care atâtea speranţe şi-au pus şi ne-am pus, a scăzut. Cred însă că nu trebuie neapărat să ai alianţe politice constituite, trebuie să ai obiective, trebuie să ai teme. În momentul în care există obiective, teme, proiecte care pot interesa mai multe forţe politice, ele pot avea o acţiune convergentă în acest sens", a declarat Antonescu.
El a precizat că o asemenea preocupare nu are legătură cu Traian Băsescu, pentru că PNL nu are ce discuta cu Traian Băsescu, care peste câteva luni va fi fostul preşedinte al României.
Antonescu a arătat că nu există niciun motiv pentru a discuta cu Traian Băsescu despre acţiuni politice comune, cum ar fi o moţiune de cenzură care se discută cu partidele parlamentare.
"Nu am ce să discut despre şi cu Traian Băsescu", mai declarat liderul liberal.
El a menţionat că nici măcar discuţia despre aşa numita reunificare a dreptei, care pentru PNL are foarte puţin sens, întrucât liberalii nu sunt deloc convinşi că în afară de PNL mai există o altă forţă politică de dreapta, nu are cum să-i implice pe Traian Băsescu.
"Ce anume să discutăm cu preşedintele României despre unificarea dreptei vreodată? Nu avem ce să discutăm cu Traian Băsescu. Asta este minciuna lui Ponta şi a pesediştilor care deja văd că se conturează grosier, că ei din minciunile gogonate au trăit de când îi ştiu. Antonescu-preşedinte, Băsescu- prim ministru, exclus", a mai spus Crin Antonescu.

 
Categorie articol: 

Comentarii