Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antonescu n-are nimic împotriva intonării Imnului în şcoli

"Nu cred că e un subiect pe care să-l discutăm aşa, la cald, în urma unui episod oarecum anecdotic. Dacă vreţi să ştiţi poziţia mea, da, n-am nimic împotriva intonării Imnului naţional în anumite momente, mai ales în şcoli, pentru că fără a cădea într-un naţionalism caraghios, aşa cum eu am trăit în ultimii 10 ani ai epocii Ceauşescu, cred că în educaţia tuturor tinerilor noştri trebuie să existe o minimă componentă de identitate naţională şi Imnul, ca şi drapelul, ca şi simboluri cum e Avram Iancu, sunt esenţiale", a afirmat Crin Antonescu.
Liderul PNL a făcut declaraţiile la Ţebea, unde a fost prezent la "Serbările naţionale Ţebea 2011", organizate cu prilejul comemorării a 139 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Antonescu a explicat că prezenţa sa în Hunedoara, ca lider PNL dar şi USL, are loc din perspectiva hotărârii de "a nu da un ton de fiecare zi alocuţiunilor". "Nu venim să celebrăm memoria şi statura spirituală, simbolul lui Avram Iancu în istoria României pentru a ne hârjoni cu adversarii politici. Asta am vrut să facem şi asta, cel puţin noi, am reuşit să facem", a spus el, refuzând că comenteze absenţa liderilor PDL de la manifestare.
"Nu e problema mea, nu am venit aici nici ca să mă întâlnesc, nici ca să nu mă întâlnesc cu cei din PD, ci ca să mă întâlnesc cu memoria lui Avram Iancu şi cu oamenii pentru care această memorie înseamnă ceva", a afirmat Antonescu.
Pe de altă parte, preşedintele PNL a fost întrebat despre emisiunea de satiră transmisă de o televiziune franceză, în care românii sunt prezentaţi ca "păduchioşi" şi "nespălaţi". "E cu totul inacceptabil şi televiziunea respectivă, cred că şi autorităţile franceze, pentru că era cred o televiziune publică, nu au nicio scuză. E inacceptabil. Aici trebuie să ne gândim cu toţii, cei care au condus şi conduc această ţară cum de s-a ajuns aici. Pentru că nimeni nu cred că şi-ar permite aşa ceva cu Polonia, ca să nu vorbim de ţări puternice militar, ci puternice spiritual, ţări care-şi apără onoarea pentru că sunt conduse de oameni de onoare", a comentat Antonescu.
Categorie articol: 

Comentarii