Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antonescu insistă: "Avem nevoie de alt Guvern"

* liderul PNL a mai menţionat că reprezentanţii FMI aveau sentimentul că liberalii ar trebui să fie fericiţi deoarece nu au crescut taxele * Crin Antonescu a declarat că fostul ministru al Finanţelor, Varujan Vosganian, în cadrul întâlnirii de ieri, le-a spus reprezentanţilor Fondului că FMI a acţionat involuntar ca agent electoral pentru Traian Băsescu, în 2009

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ieri, la finalul discuţiilor cu delegaţia FMI, că, în ciuda optimismului afişat de oficialii Fondulu, nu există soluţii reale de relansare economică, astfel că se va impune în curând o nouă rundă de discuţii, adăugând că România are nevoie de alt Guvern. "Este necesar, din punctul nostru de vedere, în acest moment, un alt Guvern, care să fie capabil şi credibil în ochii populaţiei, în ochii societăţii româneşti, să asume măsuri ferme în faţa crizei. Este necesar un plan de soluţii economice de ieşire din criză, ceea ce nu avem, şi e necesar, în materie de reducere a cheltuielilor bugetare, o direcţionare exactă şi eficientă a acestora, o direcţionare în sensul reducerii cheltuielilor instituţionale, în sensul reducerii birocraţiei, sumelor care se risipesc în continuare, chiar dacă în condiţii de criză, pentru clientela politică a celor care guvernează. Nu avem nimic din toate acestea şi în sensul acesta le-am spus celor de la FMI că nu avem de fapt soluţie şi că, în ciuda optimismului pe care îl afişează sau îl simulează, ne vom revedea mult mai curând decât ne-am dori şi unii, şi alţii", a comentat Antonescu.

Crin Antonescu: Este bine, cum am spus, că nu au crescut taxele, dar nu suntem fericiţi

Liderul PNL a mai menţionat că reprezentanţii FMI aveau sentimentul că liberalii ar trebui să fie fericiţi deoarece nu au crescut taxele, deocamdată. "Este bine - cum am spus - că nu au crescut taxele, dar nu suntem fericiţi, pentru că scăderea sau creşterea taxelor nu sunt un scop în sine, ci sunt un mijloc pentru ceea ce noi credem că trebuie să fie dezvoltarea economică. Ori, în faţa aşa-zis-ului plan pe care preşedintele l-a anunţat, care nu poate fi numit aşa pentru că nu e bazat pe nicio evaluare, nu cuprinde detalii importante, nu ne spune care vor fi consecinţele de natură economică şi socială, dar în faţa acestui aşa-zis plan noi nu avem nici cea mai mică garanţie că vom avea cu adevărat o înviorare şi o creştere a economiei", a susţinut preşedintele PNL.

Vosganian a transmis FMI că, involuntar, Fondul a acţionat ca agent electoral pentru Băsescu

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că fostul ministru al Finanţelor, Varujan Vosganian, în cadrul întâlnirii de ieri, le-a spus reprezentanţilor Fondului că FMI a acţionat, involuntar, ca agent electoral pentru Traian Băsescu în 2009. "S-au discutat de asemenea lucruri privitoare la ţintele pe care Guvernul României, şi la un moment dat şi FMI, le-au anunţat atinse şi nu sunt atinse. Am discutat, de asemenea, lucruri care ţin de toată politica Guvernului în anul 2009, de ceea ce s-a întâmplat atunci. Varujan Vosganian le-a spus, pe bună dreptate, foarte direct, că, involuntar, au acţionat în 2009 ca agenţi electorali ai preşedintelui Traian Băsescu şi mă tem, aş adăuga eu, că pot acţiona în continuare", a povestit preşedintele PNL despre discuţia liberalilor cu delegaţia FMI.
Categorie articol: 

Comentarii