Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antonescu îl ironizează pe Baconschi

* el a mai susţinut că, spre deosebire de premierul Boc, care e mai "încordat" şi "strânge pumnişorul", şeful diplomaţiei e "liniştit"

Antonescu a calificat declaraţiile lui Baconschi de la Convenţia PDL drept un gest "inacceptabil" şi spune că USL se uită la speranţă la personalul politic nou, la oamenii de valoare şi "cu palmares" care apar pe scena românească, Baconschi fiind unul dintre aceştia. "Cu pedrigree, cum spunea domnul Paleologu odată, de credeam că e un concurs de câini la congresul PDL", a subliniat ironic Antonescu.
Liderul PNL continuă pe acelaşi ton că Baconschi este "unul din exponenţii noului val", care trebuie privit cu atenţie pentru că are "într-adevăr ceva deosebit", ironizându-l pentru uşurinţa cu care vorbeşte despre succesele României pe plan extern. "Dacă domnul Traian Băsescu ne spune că treaba merge bine este evident că minte, fie că plânge, fie că râde în hohote, mai tare decât s-ar cuveni să râdă un preşedinte de ţară, la propriu. Dacă domnul Boc spune că treaba e bună, totuşi se vede că ceva îl roade, chiar dacă este neînfricat, chiar dacă e neînvins, (...) e un pic mai încordat, mai strânge pumnişorul, mai pune în vedere, mai ameninţă. Dumneavoastră, domnule ministru, n-aveţi nicio problemă. Sunteţi imaginea liniştii, stabilităţii, succesului nostru", arată Antonescu.
"Succesul dumneavoastră pare a fi succesul nostru, al tuturor. Succesul dumneavoastră în viaţă, în carieră, în politica externă, în Franţa, în Anglia săptămâna trecută, Budapesta, peste tot", a continuat preşedintele PNL, comentând că niciunul din predecesorii lui Baconschi, pe care el îi critica, "nu erau aşa de surâzători şi perfect convinşi că politica externă a ţării merge perfect".
Acesta susţine că la o astfel de dezbatere, care atacă probleme externe, tonul "ultra-partizan" cu care a vorbit Baconschi este nepotrivit. "Este cu totul nepotrivit, pentru un ministru de Externe, tonul ultra-partizan cu care ne-aţi vorbit şi astăzi în faţa unei moţiuni care pune în discuţie, totuşi, teme externe", consideră Antonescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii