Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antonel Bunu, condamnat definitiv în dosarul «Mita de la Interne»

Cele patru persoane judecate în dosarul "Mita de la Interne" şi-au primit, luni, pedepsele definitive, sentinţa fiind dată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Printre condamnaţi se numără şi brăileanul Antonel Bunu, administratorul televiziunii "Mega TV" (în prezent, Blue Telecom) Brăila şi asociat la diferite firme cu personajul principal în dosar - gălăţeanul Cătălin Chelu. Brăileanul a rămas cu pedeapsa aplicată în primă instanţă, 6 luni închisoare, cu suspendare. Şi în cazul omului de afaceri Cătălin Chelu s-a menţinut sentinţa dispusă de Tribunalul Bucureşti, în octombrie 2012, respectiv 6 ani închisoare, cu executare, pentru tentativă de mituire a fostului secretar de stat în MAI, Dan Valentin Fătuloiu. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut prin decizia luată sentinţa dispusă în primă instanţă şi a dispus ca afaceristul gălăţean să nu mai poată ocupa vreo funcţie în cadrul vreunei societăţi comerciale pentru o durată de cinci ani. Totodată, instanţa i-a condamnat pe Niţache Ştefan Badea la patru ani de închisoare cu executare, iar pe Gabriel Constantinescu la 6 luni de închisoare cu suspendare.
În acest dosar, trimis instanţei de judecată în decembrie 2010, Cătălin Chelu a fost acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă, iar Niţache Ştefan Badea, Cristi Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu, apropiaţi ai omului de afaceri gălăţean, de complicitate la dare de mită. Antonel Bunu a picat în plasa procurorilor DNA în luna noiembrie 2010, alături de Chelu şi celelalte două persoane, el fiind unul dintre "intermediari" în cazul mitei oferite secretarului de stat al MAI, Dan Valentin Fătuloiu. "Prietenia" dintre Bunu şi Chelu este cunoscută în Brăila, în urma cu câţiva ani acesta din urmă cedându-i, de faţadă, "frâiele" postului de televiziune prin cablu.

Mită pentru Fătuloiu

Potrivit procurorilor DNA, în perioada august - 12 noiembrie 2010 inculpatul Cătălin Chelu a promis, atât personal cât şi prin intermediul celorlalţi trei inculpaţi, chestorului şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu (denunţător în cauză) suma de un milion de euro. În schimb, acesta, în calitatea sa de secretar de stat în MAI, trebuia să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale, având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu şi persoanele apropiate acestuia. Anchetatorii mai precizau că, la data de 12 noiembrie, Chelu a modificat promisiunea iniţială, avansată prin intermediul complicilor săi şi a oferit personal secretarului de stat al MAI suma de 50.000 euro şi foloase materiale în suma de aproximativ 270.000 euro, constând într-un teren pe care Chelu urma să construiască o casă, în valoare de circa 120.000 euro. Cu ocazia aceleiaşi întâlniri din data de 12 noiembrie, mai spuneau procurorii, Chelu a oferit suma de 300.000 euro, în numerar, denunţătorului Fătuloiu, pentru ca acesta să pună o vorba bună la directorii SC Hidroconstrucţia SA şi să îi determine să facă demersurile necesare pentru înregistrarea oficială a inculpatului în evidenţele Registrului Comerţului, în calitate de acţionar al respectivei societăţi comerciale. "La data de 19 noiembrie, în considerarea acestor promisiuni, Chelu Cătălin i-a remis secretarului de stat Fătuloiu Dan Valentin, cu titlu de mită, suma de 212.850 lei (echivalentul a aproximativ 50.000 euro) pentru soluţionarea favorabilă a dosarelor penale în care cel dintâi şi complicii săi sunt cercetaţi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se mai preciza în rechizitoriul procurorilor DNA. La numai două zile de când cei patru afacerişti au fost arestaţi, Fătuloiu a fost demis de la conducerea Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică de către ministrul Traian Igaş, în urma scandalului de la Inspectoratul de Poliţie Neamţ, izbucnit după asasinarea unui interlop într-o cafenea.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii