Mergi la conţinutul principal

Antichităţi pentru toate gusturile şi buzunarele, la târgul de pe Regală

• Târgul Anticarilor şi Buchiniştilor organizat anul acesta se va întinde pe durata unei săptămâni, fiind deschis de pe 8 până pe 15 august • numărul vânzătorilor de vechituri este în creştere faţă de anii trecuţi, iar oferta de mărfuri este foarte variată

 

Început mai devreme decât anii trecuţi, când toată acţiunea se desfăşura doar  două - trei zile, de pe 13 până pe 15, cel târziu 16 august , Târgul Anticarilor şi Buchiniştilor ocupă încă de miercuri, 8 august, capătul dinspre Piaţa Traian al Străzii Mihai Eminescu şi este programat să dureze până în data de 15, adică pe parcursul unei săptămâni întregi. Este a şaptea ediţie a manifestării, iar anul acesta  este una mai specială, ca de altfel toate evenimentele organizate de Zilele Brăilei, datorită împlinirii a 650 de ani de la prima atestare documentară a oraşului nostru. Astfel, târgul anticarilor nu numai că a primit mai mult timp de desfăşurare, dar parcă are şi o participare mai numeroasă decât în ediţiile precedente. Vânzătorii de antichităţi  sunt mai mulţi şi, în consecinţă, ocupă spaţiu mai mult decât altădată, având tarabele amplasate pe ambele trotuare ale străzii.

În rest, aşa cum vă informam şi la ediţiile precedente, cine vrea să vadă cu ochii săi sau chiar să atingă textura unui obiect ieşit din mâna unui meşter adevărat cu o sută sau mai mult de ani în urmă are prilejul să o facă dacă vizitează Târgul de Antichităţi de pe fosta stradă Regală, actuala Mihai Eminescu. Ca de obicei, anticari veniţi din toată ţara încearcă să atragă muşterii cu tot felul de obiecte încărcate de patina timpului. Ace, brice şi... ibrice e puţin spus. Cărţi mângâiate de patina timpului, ilustrate de la începuturile artei fotografice, monede, ceasuri mecanice, brichete, veioze cu abajururi cât roata carului, pick-upuri, patefoane, şi multe, multe alte obiecte, de la chestii minuscule până la fotolii şi canapele de modă veche, toate pot fi văzute, atinse şi... cumpărate de la negustorii de vechituri.

Preţurile sunt pentru toate buzunarele, de la câţiva lei pentru un suvenir fără prea mare importanţă, până la câteva sute de euro pentru un obiect mai cu ştaif. Unele mărfuri sunt autohtone, altele venite de peste mări şi ţări. Braşoveanul Corneliu Fugaru, de exemplu, a adus la târgul de la Brăila tot felul de minunăţii din Anglia: veioze, bibelouri, argintărie, tablouri ş.a.m.d. Acesta spune că vine pentru a doua oară consecutiv în oraşul nostru. Prima dată a fost anul trecut, iar pentru că a avut vânzări bune s-a decis să vină şi anul acesta. Mărfurile sale au preţuri pentru toate buzunarele, de la câteva zeci de lei până la 1.000 sau mai mult.

Buzoianul Bogdan Benea este un obişnuit al Târgului de Antichităţi de la Brăila, fiind prezent în fiecare an, de la prima ediţie, din 2011, până în prezent. Mărfurile lui provin cu precădere din Germania şi sunt de toate categoriile, de la ceasuri mecanice şi aparate foto pe film, până la timbre şi bancnote. Bogdan Benea se declara, ieri, mulţumit de felul cum merg vânzările anul acesta.

Printre atâţia vânzători de antichităţi veniţi din alte judeţe, se află, totuşi, şi câţiva brăileni. Unul dintre ei este Constantin Anuţoiu, anticar cu state vechi, care ne-a mărturisit că se ocupă de 27 de ani cu genul acesta de negustorie. Pe taraba sa erau la vânzare, ieri, ceasuri mecanice, veioze, argintărie, timbre, dar şi discuri de vinil vânate de posesorii de pick-up-uri aflaţi în căutare de muzică veche.

Aşa cum era de aşteptat, vecinii gălăţeni sunt prezenţi şi ei cu mărfuri la târgul organizat de Primăria Brăila. Gabriel Neagu are la vânzare multe obiecte de alamă, statuete, aparate foto, dar şi un radio vechi de câteva decenii care arată de parcă ieri a ieşit pe poarta fabricii. Gabriel ne-a mărturisit, ieri, că vânzările nu au mers chiar conform aşteptărilor, în primele două zile de târg, dar că îşi pune mari speranţe în cele două zile de week-end, când lumea are liber, iar numărul vizitatorilor şi cumpărătorilor ar trebui să fie mai mare decât în cursul săptămânii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro