Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antena de pe bloc şi preşedintele care nu vrea banii de chirie

• un operator de telefonie a montat pe acoperişul unui bloc din Vidin o antenă, încă din decembrie 2016, urmând să plătească o anumită chirie lunară • numai că unii locatari ne-au sesizat că banii respectivi nu ar fi ajuns la asociaţia de proprietari, iar când l-au întrebat pe preşedintele AP, nu au primit niciun răspuns lămuritor • cazul a ajuns şi la poliţie, unde se fac cercetări in rem (faţă de faptă) pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată

 

Caz bizar la Asociaţia de Proprietari nr. 298, bloc 17, în cartierul Vidin, din municipiu. Câţiva locatari ne-au sesizat că pe acoperişul blocului a fost montată o antenă a unui operator de telefonie mobilă, în decembrie 2016, pentru care asociaţia trebuia să încaseze o anumită sumă de bani drept chirie lunară. Numai că a trecut mai bine de un an, iar oamenii acum se întreabă unde sunt banii pe care operatorul respectiv s-a angajat să-i plătească AP 298, pentru că preşedintele asociaţiei nu doreşte să le ofere vreun răspuns pe acest subiect.

Totul a pornit de la o ştire a cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei” despre un operator de telefonie mobilă care intenţiona să monteze o antenă pe clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Atunci, un utilizator ne-a sesizat cazul din Vidin, într-un comentariu: “Şi în cartierul Vidin pe blocul 17 s-a amplasat o antenă. Administratorul blocului a comunicat locatarilor că vor intra în contul administraţiei suma de 1.800 euro chiria pe an. După un an, când a fost întrebat de locatari de bani, a ridicat din umeri, spunând că el nu mai este interesat de contract...antena funcţionând în continuare. Puteţi face dreptate şi în cazul ăsta? Cine beneficiază de banii ăştia?”. Apoi, utilizatorul respectiv ne-a scris în mesaj privat: “Nici nu ne-a zis cui aparţine antena. (Preşedintele AP - n.r.) A spus că l-a sunat de la primărie şi l-a întrebat dacă e de acord să monteze o antenă pe bloc. Lumea a semnat şi acum zice că el nu mai vrea să ia banii pe chirie ca să nu-l dea în judecată un locatar. E penibil! Se judecă cu un locatar...acum cred că e cercetat, văd că îi ţine locul altcineva, dar e şi el prezent în asociaţie. Se judecă pe alte probleme, nu legate de antenă. A mai avut probleme...”.

Am mers la asociaţia de proprietari din blocul respectiv, unde i-am găsit pe preşedinte, administrator şi cenzor. Preşedintele asociaţiei, care nu a dorit să-şi spună numele, ci doar s-a prezentat ca având funcţia respectivă, ne-a declarat că într-adevăr, operatorul de telefonie Telekom a montat o antenă pe blocul 17, în decembrie 2016, după ce s-au strâns semnăturile de la locatari. Prima chirie ar fi trebuit achitată în ianuarie 2017. “Nu am încasat niciun ban pentru că nu am vrut. Oamenii respectivi (angajaţii Telekom - n.r.) plătesc şi azi, dacă eu le emit factură. Dar n-am vrut eu să le emit factură. Banii ăia din chirie trebuie folosiţi numai în anumite condiţii: pentru curăţenie în bloc, pentru văruit etc. N-am vrut să le emit factură pentru că deja nişte locatari mi-au făcut plângere la poliţie şi eu nu vreau să mai fiu chemat să dau cu subsemnatul la poliţie. Cine vrea banii, să vină să semneze şi să ia banii ăia. Contractul pentru montarea antenei e semnat de mine, da. Dar nu vreau să le emit factură pentru chirie!”, ne-a povestit preşedintele AP 298. Acesta nu a dorit să dea detalii despre procesele pe care le-a avut cu unii locatari. “Ne-am judecat cu câţiva locatari, am câştigat procesele alea”, a adăugat acesta.

De la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila ni s-a transmis că există un dosar în lucru. Poliţiştii fac cercetări in rem, adică faţă de faptă, nu de o persoană, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Antena montată pe acoperişul blocului 17 din cartierul Vidin funcţionează şi astăzi.
Categorie articol: 

Comentarii