Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ansamblul din Gemenele pe podium la Tulcea

• participând pentru prima dată la Festivalul Internaţional de Folclor “Peştişorul de aur”, ediţia a XXVII-a, Ansamblul de Cântece şi Dansuri Populare “Constantin Condruz” din comuna Gemenele a obţinut Premiul II

 

În perioada 8-11 august 2019, Ansamblul de Cântece şi Dansuri Populare “Constantin Condruz” din comuna Gemenele, judeţul Brăila, sub atenta coordonare a instructorului coregraf Marian Rusu, a dus pe malul celălalt al Dunării acurateţea dansului popular din zona Brăilei, reuşind performanţa ocupării locului al II-lea la  Festivalul Internaţional de Folclor “Peştişorul de aur “.

Ajuns la cea de-a 27-a ediţie, Festivalul tulcean a reunit ansambluri folclorice din toate colţurile lumii, care, timp de câteva zile, an de an, scriu povestea plină de armonie a prieteniei dintre popoarele lumii atunci când muzica şi dansul sunt suverane.

Participând pentru prima dată la acest festival şi fiind singurii reprezentanţi ai judeţului Brăila, copiii din Gemenele s-au numărat printre ansambluri marcante din 13 ţări şi cele din România. Despre această reuşită, primarul Calu Petrică ne-a spus cu emoţie că este mândru de realizările ansamblului, care a concurat cu formaţii cu tradiţii din ţara noastră, precum Sibiu, Suceava, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Bihor.

“Copiii au strălucit pe scena acestui grandios festival. A fost o experienţă inedită pentru membrii ansamblului CONSTANTIN CONDRUZ,  le mulţumesc pe această cale şi sunt mândru de realizările lor”, a precizat primarul localităţii Gemenele.

 
Categorie articol: 

Comentarii