Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ansamblul „Ciocârlia”, spectacol extraordinar la Teatrul „Maria Filotti”

• cântecele populare interpretate de membrii ansamblului Ministerului Afacerilor Interne au ajuns la inimile publicului, dovadă fiind ropotele de aplauze primite

 

Miercuri seară, Ansamblul „Ciocârlia” al Ministerului Afacerilor Interne a susţinut un spectacol de muzică populară în Sala Mare a Teatrului „Maria Filotti”, eveniment ce a avut loc în cadrul unui circuit naţional realizat cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Turneul este susţinut de Corpul Naţional al Poliţiştilor şi Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, fiind oferit gratuit poliţiştilor români. 

În cadrul concertului, solistul Ciprian Istrate, directorul ansamblului, a fost acompaniat în interpretarea sa de aplauzele sutelor de poliţişti care au rezonat la emoţionantele îndemnuri de a iubi tradiţia şi România. Solista Maria Stroia şi corpul de balet „Ciocârlia” au interpretat melodii din Ardeal, iar solista Ionela Dicu a cântat melodii specifice zonei Olteniei. Folclorul dobrogean a fost prezent prin cântecele lui Nicolae Datcu, iar soprana Rodica Anghelescu, deţinătoare a unui premiu special la Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclee”, a încântat audienţa cu o versiune minunată a melodiei “Lie, ciocârlie”. Cântecele şi dansurile moldoveneşti au fost interpretate inedit de Pancirel Constandache la trompetă, un instrument puţin utilizat în muzica populară.

Evenimentul a fost prezentat de Cristina Moldoveanu.
Categorie articol: 

Comentarii