Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ANRE a decis ca preţul gazelor şi cel al energiei electrice să rămână neschimbate de la 1 octombrie

"Acest lucru este atât în beneficiul consumatorilor, cât şi în beneficiul operatorilor. Căutăm o stabilitate în evoluţia preţului energiei electrice şi gazelor care în plan macroeconomic va menţine şi moneda naţională. S-a văzut că orice evoluţie stabilă a costurilor este de preferat variaţiilor", a spus Lificiu.

Preşedintele ANRE declara la 21 iulie că preţul energiei electrice ar putea scădea cu 5-10%, către sfârşitul anului, dacă economia se redresează şi dacă va creşte consumul de electricitate.

Începând cu 1 ianuarie 2009, energia electrică a fost scumpită cu 1,5% pentru consumatorii care nu au optat pentru schimbarea furnizorului de energie electrică, iar pentru consumatorii casnici a rămas neschimbată. De asemenea, preţul electricităţii a mai fost totodată modificat la 1 iulie 2008, când energia pentru populaţie s-a scumpit cu 4,4%, iar pentru celelalte tipuri de consumatori a fost operată o creşterea medie este de 5,31%.

De asemenea, ultima modificare a preţului gazelor naturale a avut loc la 1 iulie 2009, când gazele s-au ieftinit cu 5%, pentru toţi consumatorii. Anterior, gazele livrate populaţiei şi industriei s-au ieftinit, de la 1 mai 2009, cu 3%.

Totodată, consumul de gaze naturale a scăzut în primele şase luni cu 20%, iar cel de electricitate cu circa 9%, la nivel naţional, pe fondul crizei, a anunţat recent ANRE.

ANRE se află în subordinea directă a Guvernului şi are rolul de a crea şi aplica sistemul de reglementări necesar funcţionării sectorului energiei şi pieţelor de energie electrică, energie termică şi gaze naturale în condiţii de eficienţă, concurenţă, transparenţă şi protecţie a consumatorilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii