Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Anmenzi de peste 100.000 de lei pentru incalcarea normelor de biosecuritate

Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au sanctionat, in perioada 2-6 octombrie, cu 12 amenzi in valoare toatala de 49.200 lei mai multe ferme si primarii pentru incalcarea normelor de biosecuritate, si au dispus suspendarea activitatii la doua ferme de pasari.
Verificarile au vizat 10 ferme de crestere a pasarilor, 9 ferme de ferme de porci si 14 primarii, precum si modul in care este aplicata legislatia privind pentru monitorizarea, combaterea si eradicarea gripei aviare de catre consiliile locale si primarii.
Inspectorii au constatat ca deficiente neamenajarea platformei pentru gunoi de grajd, documente sanitare veterinare incomplete, dezinfectoare rutiere ineficiente si plasate in afara fermelor.
Neregulile au fost sanctionate cu 12 amenzi in valoare de 49.200 lei - la 5 ferme de pasari, o ferma de porci si 6 primarii - si cu suspendarea activitatii la doua ferme de pasari.
Pentru prevenirea aparitiei pestei porcine clasice, reprezentantii directiilor judetene au efectuat 250 de controale la ferme de crestere si exploatare a porcilor, in urma carora au fost aplicate 12 sanctiuni contraventionale in valoare de 60.750 lei, au fost emise 10 ordonante de suspendare temporara a activitatii si 19 ordonante de interzicere a activitatii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii