Mergi la conţinutul principal

Animale tinute in puf

Detartraj pentru ciini, tunsori ciudate, parfumuri si sampoane cu diferite arome, pasta si periuta de dinti speciale pentru animale. Desi pare un lucru iesit din comun, brailenii sint dispusi sa plateasca sume enorme pentru confortul animalelor de companie.
Iubitorii de animale urmeaza cu atentie instructiunile veterinarului, atunci cind vine vorba de aspectul animalului. Pe linga orice act estetic, igiena blanii este cea mai importanta. Este recomandat ca imbaierea sa se faca regulat, o data la trei luni, dar acest aspect ramine la latitudinea posesorului. Pentru spalare, se poate alege un sampon dintr-o gama larga: sampon pentru descilcire, impreuna cu spray sau balsam pentru descurcarea blanii, cu diferite extracte si vitamine, care sa ofere stralucire si suplete blanii, inclusiv sampoane pentru diferite culori ale blanii sau pentru intensificarea culorii. Preturile acestor solutii de ingrijire pornesc de la 5 lei si pot ajunge chiar si la citeva zeci de lei.
Produsele pentru animalele ce participa la concursuri internationale sint de cele mai multe ori costisitoare, dar de dragul unei imagini impecabile, proprietarii scot sume mari din buzunar.
O tunsoare nu foarte pretentioasa porneste de la 50 lei. Tunsoarea joaca un rol important in confortul animalului, mai ales pe timp de vara. "Majoritatea animalelor din Braila necesita o tunsoare scurta, datorita conditiilor din oras. Pentru ca nu exista locuri amenajate, ciinii se murdaresc foarte repede", mentioneaza dr. veterinar Mihai Isvoranu.
Deparazitarile sint procese ce se aplica animalelor de la cea mai mica virsta. Pe linga cele interne care tin de ordin medical, cele externe dau mai multe batai de cap stapinilor. Ei pot alege tratamente periodice cu solutii speciale ce se aplica la nivelul cefei, precum si zgarzi sau solutii de imbaiere antiparazitare.
Nu ar trebui uitate nici taierea unghiilor, curatarea urechilor, care se efectueaza cu ustensile speciale, in general la cabinetele veterinare.
Totodata, vidarea glandelor perianale ar trebui sa se faca o data la trei luni, deoarece acestea produc un miros urit sau pot conduce la imbolnavirea animalului.

De la necesitate la moft

Cosmetica este mult mai costisitoare. Necesita si talent artistic si se efectueaza in centrele de cosmetica veterinara. Aceasta a devenit un fenomen social, chiar o moda pentru oamenii cu dare de mina.
Tunsorile difera in functie de talia animalului...dar mai ales de preferinta posesorului. Exista cataloage cu diferite tunsori, care pot fi adaptate fiecarui animal. Tunsorile artistice, facute cu foarfecele, pornesc de la 50 lei si pot ajunge la 300-400 lei, in functie de model si dificultatea realizarii. Pentru a intretine look-ul animalului, stapinul trebuie sa foloseasca anumite tipuri de perii sau de piepteni, disponibile intr-o linie speciala de produse pentru animale.
Parfumurile pentru ciini par sa aiba mare trecere la iubitorii de animale. Fie ca este fresh sau mai dulce, parfumul nu trebuie sa lipseasca din toaleta animalelor rasfatate.

Detartrajul pentru ciini, la fel de scump ca pentru oameni

Respiratia urit mirositoare a unor ciini i-a impins pe stapini sa apeleze la detartrajul canin. Pentru a indeparta tartrul de pe dinti, se foloseste acelasi mecanism ca la oameni, respectiv aparatul cu ultrasunete. Acest tratament mentine sanatatea gingiilor. Pretul ajunge pina la 150 lei, oscilind in functie de talia animalului si include anestezia.
Igiena orala este asigurata de folosirea unei paste si a unei periute de dinti speciale. Pretul difera in functie de marca si poate ajunge pina la citeva zeci de lei. Un inlocuitor al pastei de dinti este batonul special de rontait, care curata tartrul de pe dinti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro