Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ani de zile, poliţiştii au abuzat de un spaţiu public care nu le aparţinea

Ani de zile, poliţişti din Brăila s-au crezut cei mai tari din parcare. La propriu! Iată însă că vremea scadenţei pare să fi venit mai repede decât sperau contribuabilii.

Rămân pe mai departe un contestatar al preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Francisk Chiriac, care nu are niciun mare proiect cu care să se poată lăuda. Însă, de data asta trebuie să admit că a nimerit-o, că a venit cu o idee acceptabilă în spaţiul public.

Este vorba despre transformarea terenului viran din apropierea sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila în parcare cu plată (1 leu/oră). De ani de zile, acest teren era ocupat de maşinile poliţiştilor, căci puţini brăileni de rând îndrăzneau să îşi lase maşinile în acest spaţiu. Altfel spus, aceasta era parcarea Poliţiei, chit că această instituţie nu plătea nimic la CJ Brăila pentru a beneficia de acest spaţiu.

Un lucru e cert: acel teren, aşa cum arată el în ziua de azi, nu putea rămâne la stadiul de teren viran, lăsat la voia întâmplării. Trebuia amenajat într-un fel, fie că se făcea parcare cu plată, fie că se hotăra exploatarea lui într-o direcţie care să rezoneze cu specificul Centrului Vechi.

Întrebarea este ce vor face poliţiştii, că de plătit nu îi văd să scoată bani din buzunar.

Cel mai probabil, poliţiştii vor încerca să îşi facă rost de permise de liberă trecere, de la CJ Brăila. Adică vor încerca să eludeze sistemul cu plată pentru că, vorba aia, ei nu sunt cetăţeni obişnuiţi, ci privilegiaţi ai sorţii.

O soluţie, aşa cum a spus şi Chiriac, ar fi ca poliţiştii să devină pietoni, adică să îşi lase maşinile acasă şi să se deplaseze la serviciu cu mijloacele de transport în comun sau cu bicicleta.

Dar la cât de jalnic arată autobuzele din Brăila, e greu de crezut că poliţiştii vor urca în ele ca să vină la serviciu.

Aşa că, dacă nu vor scoate abonament gratis de la CJ Brăila şi nici nu vor veni cu autobuzul la muncă, poliţiştii îşi vor parca maşinile pe străzile adiacente. Adică, vor ocupa locurile unde acum parchează (gratuit) alţi brăileni. Iar cum cu poliţiştii şi maşinile acestora nu te pui, în final vor avea de suferit tot brăilenii de rând, care se vor trezi că locurile unde  ei parcau până mai ieri au fost ocupate de poliţiştii de la IPJ Brăila (Plutonierul CĂPŞUNĂ)
Categorie articol: 

Comentarii