Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Angajezi ucenici şi primeşti 1.125 lei de la stat

• stimulentul se acordă pentru fiecare contract de ucenicie încheiat

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila, informează angajatorii care organizează programe de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă că pot primi lunar 1.125 lei pentru fiecare contract încheiat.

Ucenicia la locul de muncă se adresează persoanelor cu vârsta de peste 16 ani, care doresc să se concentreze pe învăţare pornind de la situaţiile profesionale reale, concrete, cerute de practicarea unei ocupaţii direct la locul de muncă, precum şi angajatorilor care doresc sa organizeze activităţi de ucenicie potrivit domeniilor de activitate, pentru locurile de muncă declarate vacante.

Companiile vor asigura ucenicului accesul la pregătire teoretică şi practică, precum şi toate condiţiile necesare pentru ca furnizorul de formare profesională autorizat şi coordonatorul să îşi îndeplinească sarcinile în ceea ce priveşte formarea ucenicului.

Perioada contractului nu poate fi mai mare de 3 ani şi mai mică de 12 luni. De asemenea, ucenicul poate fi supus unei perioade de probă care nu va depăşi 30 de zile lucrătoare. Durata timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi 40 de ore pe săptămână, iar în cazul tinerilor sub 18 ani, durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi 30 de ore pe săptămână.

Pregătirea ucenicului se finalizează cu un certificat de calificare profesională.

Informaţii suplimentare se pot obţine la Centrul de Formare Profesională al A.J.O.F.M. Brăila, Str. Sergent Tătaru, nr. 2, corp B, etaj 3 (în curtea Liceului Teoretic „Mihail Sebastian”), sau la tel/fax 0239.611.080.
Categorie articol: 

Comentarii