Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Angajaţii de la Protecţia Copilului au primit doar jumătate din salariu

• este vorba despre lefurile aferente lunii august • conducerea instituţiei ne-a precizat că de vină pentru această situaţie este aprobarea cu întârziere a rectificării bugetului de stat, însă totul se va rezolva în câteva zile 

 

Au muncit o lună, dar au fost plătiţi doar pentru jumătate! Într-o sesizare primită la redacţie, angajaţi ai Centrului de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoanele Adulte cu Handicap Bărăganul, serviciu aflat în subordinea Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Brăila, s-au plâns că au primit doar 50% din salariile aferente lunii august, iar situaţia lefurilor acestora este incertă până la următoarea rectificare bugetară.

Contactată de redactorii noştri, directorul DGASPC Brăila, Simona Cimpoae, ne-a comunicat că într-adevăr au existat întârzieri cu plata salariilor, însă nu doar în rândul angajaţilor de la centrul de la Bărăganul, ci la nivelul întregului personal al  instituţiei, adică peste 700 de salariaţi. Şefa de la Protecţia Copilului ne-a precizat că de vină pentru această situaţie ar fi adoptarea cu întârziere a proiectului rectificării bugetului de stat.

“Această situaţie este pentru întreaga instituţie, pentru absolut toţi angajaţii ei. Pentru salariile din luna august, am primit pe data 13 septembrie doar 47% pentru că atât ne-au ajuns banii. Din ce am înţeles s-a aşteptat rectificarea de la bugetul de stat şi de aici întârzierea. Însă vom intra în şedinţa de Consiliu Judeţean din data de 26 septembrie şi vom primi salariile pe data de 28 septembrie. Deci sunt bani alocaţi de CJ şi îi vom primi în câteva zile, iar salariile vor fi la zi”, ne-a declarat Simona Cimpoae, director DGASPC Brăila.

Pe data de 26 septembrie, Consiliul Judeţean Brăila se întruneşte în şedinţă ordinară, unul dintre proiectele de pe ordinea de zi fiind aprobarea proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al judeţului Brăila şi a Programului de investiţii publice, pe anul 2018.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii