Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Andrei Pavel si-a anuntat retragerea din activitate

Tenismanul roman Andrei Pavel si-a anuntat retragerea din activitate, dupa ce a abandonat partida cu Andy Murray din primul tur de la Australian Open, din cauza durerilor la spate, informeaza AFP.
"Nu mai vreau sa mai incerc, nu mai vreau sa imi risc sanatatea doar pentru a evolua inca un turneu. Nu vreau sa fiu nevoit sa ma operez din nou. Nu mai vreau. De ce sa o fac? Am 35 de ani intr-o saptamana si nu sunt Lance Armstrong", a spus sportivul roman, care a fost al doilea cel mai batran jucator participant la acest turneu dupa francezul Fabrice Santoro.
Pavel a precizat ca problema de sanatate care l-a determinat sa abandoneze la Australien Open, este o recidiva a unei leziuni pe care o are de aproximativ opt ani, suferind de o deplasare a unei vertebre: "Eu am aceasta problema de aproximativ opt ani. In octombrie anul trecut am facut unele examene si spatele meu era in regula. De aceea am vrut sa mai continui pentru un ultim sezon, sa evoluez in turneele de Grand Slam si sa ma retrag la turneul de la Bucuresti. Dar nu se intampla intodeauna asa cum doresti. Durerea este inca acolo. Azi m-am simtit rau si nu am putut merge mai departe".
Pavel a abandonat in cel de al patrulea joc al celui de-al doilea set al meciul disputat in fata britanicului Andy Murray.
Tenismanul roman si-a inceput cariera de profesionist in 1995 si a castigat trei turnee in cariera sa. Cea mai buna clasare a sa in clasamentul ATP s-a consemnat in 2004, atunci cand Pavel a ocupat locul 13 mondial. El nu a mai jucat din februarie 2008 si este in prezent pe locul 1.141.
Pavel a marcat istoria tenisului pentru un episod ce s-a intamplat in timpul sfertului de finala jucat la Roland Garros in 2002. Dupa ce meciul a fost intrerupt, din cauza ploii, jucatorul roman a facut o scurta vizita, cu masina personala, in Germania pentru a fi alaturi de sotia sa, care a nascut un baietel. Dupa ce si-a vazut fiul, si-a sarutat sotia si a condus toata noaptea pentru a reveni a doua zi de dimineata si a termina sfertul de finala de la Paris. Pavel a ajuns atunci la intrarea complexului de la Roland Garros la ora sase dimineata si a fost nevoit sa-l implore pe agentul de paza pentru a-l lasa sa intre in arena. Omul de securitate nu a crezut initial ca Pavel este jucator de tenis si i-a spus: "Tu esti un jucator? Si eu sunt Papa".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii