Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Andrei Dolana la a şasea victorie consecutivă la Brăila

Ediţia din acest an a "Festivalului şahului brăilean" a fost câştigată de favoritul numărul 1, Andrei Dolana, de la Clubul Central de Şah Bucureşti, şahist care a reuşit să învingă la şase turnee consecutiv, organizate în ultimii ani de "Orizont 64".
Cu toate că avea victoria asigurată încă după runda a 6-a, bucureşteanul, un adevărat campion al fair play-ului, l-a învins în ultima rundă pe gălăţeanul Ionuţ Deaconu. De acest rezultat a profitat Victor Mocanu, care cu victoria din ultimul act al competiţiei, şi-a adjudecat locul al doilea în clasamentul general al turneului A.
O evoluţie bună la acest turneu a avut-o şi Gabriel Voicu, pentru că el a pierdut o singură partidă, şi aceea în faţa colegului de club, Victor Mocanu.
"Sunt foarte mulţumit de prestaţiile şahiştilor brăileni, un loc doi şi un loc şase în clasamentul general, multe locuri întâi în clasamentele pe categorii de vârstă. A fost însă un moment care mi-a lăsat un gust amar. Lipsa de educaţie a unor persoane care s-au aflat în sală la festivitatea de premiere şi care au dat dovadă de un comportament bizar a umbrit într-o oarecare măsură finalul concursului. Asta în condiţiile în care toată lumea a cunoscut condiţiile de participare şi în care toţi copiii au fost premiaţi. Aceste incidente au determinat conducerea clubului Orizont 64 să anuleze turneul programat pentru luna octombrie", a declarat Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului "Orizont 64".
Categorie articol: 

Comentarii