Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Andrei Dolana a câştigat ediţia a XI-a a "Festivalului şahului brăilean"

Ediţia 2011 a "Festivalului şahului brăilean", competiţie organizată de clubul "Orizont 64" şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" a reunit la start 56 de jucători din 10 oraşe.
Turneul A, la care au participat 31 de şahişti, a fost câştigat cu maximum de puncte, 7, de bucureşteanul Andrei Dolana, vicecampionul naţional en titre al categoriei de vârstă 12-14 ani. Astfel el a intrat în posesia marelui premiu, în valoare de 800 lei.
"Am preferat să vin la Brăila pentru că ştiam că va fi un turneu puternic. Pentru mine această competiţie a reprezentat o repetiţie utilă în vederea Campionatului European, la care voi participa în luna septembrie", a declarat Andrei Dolana la festivitatea de premiere.
Pe locul al doilea s-a clasat Victor Mocanu, de la "Orizont 64", aceasta fiind cea mai bun loc obţinut de un junior brăilean la acest festival, iar pe trei George Scripcaru, de la Politehnica Iaşi.
Printre protagoniştii turneului A s-a mai numărat şi Gabriel Voicu, reprezentantul clubului "Orizont 64" adjudecându-şi locul al 6-lea şi suma de 200 de lei.

Şahiştii de la "Orizont 64" - lideri şi în clasamentele pe categorii de vârstă

Şi ceilalţi reprezentanţi ai clubului organizator au avut evoluţii bune. Astfel, Florin Rolea şi Laura Bogdan s-au clasat pe locul întâi la categoria de vârstă 12 ani, Ioana Ichim s-a impus în concursul feteor de 14 ani. La categoria fete 12 ani, pe podium s-au mai aflat două şahiste de la "Orizont 64", Teodora Soare şi Iulia Piticaş, de asemenea primele două poziţii la categoria fete 10 ani au fost adjudecate de Maria Dimache şi Adina Chiriţă, de la aceeaşi grupare sportivă.
Turneul B, la care au participat 25 de jucători, a fost câştigat la fete de Ana Maria Suditu (Genius Galaţi) iar la băieţi de Dragoş Coticeru (CS Club Şah Galaţi).
Au fost acordate 38 de premii, însă organizatorii au oferit şi celorlaţi concurenţi diplome de participare, cărţi de şah, medalii şi dulciuri.
"A fost o competiţie reuşită şi le mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit, preşedintelui FR Şah, Constantin Dumitriu, care le-a oferit tururor concurenţilor câte o carte de şah, DJST, fondatorului turneului, deputatul Viorel Balcan pentru premiile în bani, conducerii Inspectoratului Şcolar, Liceului Nicolae Iorga şi nu în ultimul rând fostului nostru şahist, Tomiţă Iliescu", a punctat Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului "Orizont 64", la finalul concursului.
Categorie articol: 

Comentarii