Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Andrei Dolana a câştigat ediţia a V-a a "Căluţului de fildeş"

Ediţia din acest an a turneului "Căluţul de fildeş", competiţie inclusă în calendarul federaţiei de specialitate, a fost câştigată pentru a treia oară consecutiv de către bucureşteanul Andrei Dolana.
Pentru că a fost sponsorizat cu suma de 3.550 de către deputatul PSD, Mihai Tudose, turneul de la Brăila, organizat de clubul Orizont 64 în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, s-a bucurat de o participare valoroasă, la start aliniindu-se 14 medaliaţi naţionali din 2011.
La final, prima poziţie i-a revenit lui Andrei Dolana (Clubul Central de Şah) cu 6 1/2 puncte, iar următoarele două poziţii din clasamentul general au fost adjudecate tot de bucureşteni, Ciprian Comşa (Apa Nova) 6 puncte şi respectiv Radu Baciu (Clubul Central de Şah) 5 1/2 puncte.
"Turneul a fost o reuşită şi în acest an, iar meritul este al domnului deputat Mihai Tudose, una dintre puţinele persoane care se implică în sprijinirea şahului juvenil brăilean", a declarat la festivitatea de premiere, Ionel Balcan, vicepreşedintele clubului Orizont 64.

Organizatorii au mai oferit 24 de premii în obiecte şi dulciuri

Pentru cei care nu s-au încadrat între primii zece şahişti în clasamentul general, organizatorii au mai oferit 24 de premii, festivitatea finală fiind oficiată de Ionel Balcan şi Florin Petre.
Câştigătorii, pe categorii de vârstă, au fost următorii: Marius Işfan (Fair Play) la 8 ani, Angel Ioniţă (Diana Galaţi) şi Maria Moş (Conpet Ploieşti) la 10 ani, Eduard Mariş (Axiopolis Constanţa) şi Andreea Paiu (Diana Galaţi) la 12 ani.
Reprezentanţii clubului "Orizont 64" au obţinut următoarele rezultate: Tudor Tomescu şi Iulia Bogdan - locul al 2-lea, Teodora Soare - locul al 3-lea la categoria de vârstă 12 ani, Dragoş Fromea - locul al 3-lea, Bogdan Stoian - locul al 4-lea, Florin Ganea - locul al 5-lea la categoria de vârstă 8 ani.
"Pe lângă cele 10 premii în bani, oferite de domnul deputat Mihai Tudose, am mai acordat alte 24 de stimulente pentru copii, graţie sprijinului acordat de fostul şahist Tomiţă Iliescu. Vreau să-i mai remarc şi pe cei mai mici competitori, brăileanul Mihai Asiminei, care va împlini 6 ani abia în septembrie, dar a realizat 3 puncte, pe gălăţeanul Edward Cealâcu de doar 5 ani şi 4 luni, care a acumulat 2 1/2 puncte şi nu în ultimul rând pe Maria Rolea, care a împlinit 6 ani chiar în ultima zi a turneului", a mai precizat Ionel Balcan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii