Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Andrei Damian a fost cooptat în lotul României pentru Campionatul Mondal Universitar de baschet

• jucătorul, care va juca la Cuza Sport Brăila şi în sezonul următor, se află deja în pregătiri cu colegii de la naţională 

 

Componentul echipei masculine de baschet Cuza Sport, Andrei Damian, a fost convocat în lotul naţional al României, în vederea participării la Campionatul Mondal Universitar de baschet, competiţie care va avea loc la Taipei. Născut în 1994, baschetbalistul evoluează pe postul de extremă, iar evoluţiile din sezonul trecut l-au recomandat pentru un loc în naţionala care va reprezenta ţara noastră la modialele universitare de baschet. Jucătorul se află deja într-un  cantonament de pregătire cu lotul naţional.

Este o mare bucurie pentru mine să reprezint România la o competiţie modială. Pot spune că m-am îndrăgostit de baschet de la o vârstă foarte fragedă. La vârsta de 6 ani am început să arunc la coş, iar la 9 ani deja jucam cu alţi sportivi care aveau dublul vârstei mele. Părinţii mei m-au dus pentru prima dată la un club profesionist, CSS Ploieşti, pe la 11 ani, acolo am crescut şi am invăţat foarte multe lucruri de la profesorul Radu Negoescu. La 15 ani, din cauza unor probleme de sănătate ale domnului antrenor, toată generaţia mea a fost nevoită să schimbe antrenorul şi am ajuns sub îndrumarea antrenorului Marian Hartman, alături de care am ieşit vicecampioni naţionali în 2011 şi am obţinut medaliile de bronz un an mai târziu. În 2012, am plecat la Craiova unde am jucat patru sezoane şi jumătate, iar la începutul lui 2017 m-am transferat la Brăila, unde am găsit nişte oameni puşi pe treabă şi care ştiu ce îşi doresc, de aceea voi rămâne şi sezonul viitor, pentru a pune umărul la cea mai mare performanţă din istoria baschetului brăilean, aceea de a promova în Liga Naţională”, ne-a declarat Andrei Damian.
Categorie articol: 

Comentarii